0_Maqedoni.Portal0_Web_AktualePolitikëVideo deklaratëZgjedhje parlamentare 2020

MOST: Për shkak të rezultatit të ngushtë nuk mund të projektojmë mandate sipas njësive zgjedhore

Asociacioni qytetar MOST për shkak të rezultatit të ngushtë dhe margjinës së gabimit, nuk është në mundësi në bazë të deri tani votave të numëruara të projektojë shpërndarjen e mandateve sipas njësive zgjedhore, tha në konferencën e sontme, Darko Aleksov.

Shkup, 16 korrik 2020 (MIA) – Asociacioni qytetar MOST për shkak të rezultatit të ngushtë dhe margjinës së gabimit, nuk është në mundësi në bazë të deri tani votave të numëruara të projektojë shpërndarjen e mandateve sipas njësive zgjedhore, tha në konferencën e sontme, Darko Aleksov.

Ai ka thënë se shpërndarjen e mandateve mund ta bëjë vetëm KSHZ-ja dhe pasi të përpunohen gjitha të dhënat e vendvotimeve.

Sipas të dhënave që paraqet mënyrën matematiko- statistikore shkencore, sipas MOST-it, jehona e votuesve nëpër njësi zgjedhore është në NjZ 1- 53,42, në NjZ 2 – 49,53, në NjZ 3– 57,76, në NjZ 4 – 61,85, në NjZ 5 – 51,13 dhe në NjZ 6 – 40,84 për qind. fab/

Прес-конференција на МОСТ

Posted by MИА.mk on Среда, 15 јули 2020

Back to top button
Close
Close