0_Магазин.ПорталПатувања

Московскиот аеродром „Шереметјево“ е најпрометниот во Европа

На второ место е аеродромот во Истанбул, кој примил и испратил 2,8 милиони патници. На трето место е уште еден московски аеродром - Домодедово, со патнички сообраќај од 2,45 милиони луѓе месечно.

Back to top button
Close
Close