BotëBotë.Portal

Moskë: Kërkesa botërore e naftës është ulur për 20 deri 30 milionë barel në ditë për shkak epidemisë me Kovid 19

Ulja e kërkesës botërore të naftës në kulmin e epidemisë të koronavirusit arrin 20 deri 30 milionë barel në ditë, deklaroi ministri rus i Energjetikës, Aleksandar Novak.

Moskë, 22 prill 2020 (MIA) – Ulja e kërkesës botërore të naftës në kulmin e epidemisë të koronavirusit arrin 20 deri 30 milionë barel në ditë, deklaroi ministri rus i Energjetikës, Aleksandar Novak.

“Jemi dëshmitarë të situatës pa precedent, për shkak të cilës dy të tretat nga popullsia botërore është në regjim të vetëizolimit dhe qeveritë e të gjitha shteteve vendosin, masa të pa para deri më tani në luftën kundër përhapjes së Kovid-19, për ç’arsye erdhi deri te ulja e kërkesës”, tha Novak.

Ai shtoi se bota aktualisht është në fazën më aktive të uljes së kërkesës së naftës. sn/

Таг
Back to top button
Close
Close