EvropëEvropë.PortalSvet.Slajder

Moska është e shqetësuar për aktivitetet e NATO-s në afërsi të kufijve të saj

Kryeshefi i Shtatmadhorisë  së Armatës ruse, gjenerali Valerij Gerasimov, sot është takuar me kolegun francez, gjeneralin Fransoa Lekoant, të cilit ia transmetoi shqetësimin e Moskës për aktivitetet e NATO-s në afërsi të drejtpërdrejtë të kufijve rusë.

Moskë, 27 shkurt 2020 (MIA) – Kryeshefi i Shtatmadhorisë  së Armatës ruse, gjenerali Valerij Gerasimov, sot është takuar me kolegun francez, gjeneralin Fransoa Lekoant, të cilit ia transmetoi shqetësimin e Moskës për aktivitetet e NATO-s në afërsi të drejtpërdrejtë të kufijve rusë.

Mediat amerikane transmetojnë se gjenerali Gerasimov ka paralajmëruar se në Moksë po rritet shqetësimi për shkak të lëvizjes së trupave të aleancës ushtarake perëndimore dhe për shkak të manovrave që stimulojnë skenar anti-rus dhe  ushtrimi i operacioneve ofensive.

Gerasimov, njëkohësisht, shprehu lavdërim për bashkëpunimin me armatën franceze.

Back to top button
Close
Close