0_Македонија.ПорталОпштество

МОН: Со вметнување на содржини за родовата еднаквост младите ќе учат за своите чувства и заштитата од насилство и вознемирување

Реформите во основното образование се насочени кон зголемување на аналитичкото и критичкото размислување со што учениците полесно ќе може да направат разлика за тоа што не е во ред и што е правилно. Ова било заклучено на панел дискусијата “Со заеднички сили за родова еднаквост - заложби и повратни информации”.

Back to top button
Close
Close