0_Македонија.ПорталОпштество

МОН: Со средствата од субвенционираниот студентски оброк ќе може да се купува храна кај кој било трговец

Со износот од 2.400 денари којшто Министерството за образование и наука од октомври ќе им го уплаќа на студентите за субвенциониран оброк, ќе може да се плаќа кај кој било трговец. Средствата ќе се уплаќаат директно на трансакциска сметка на студентите кои ги исполнуваат законските услови.

Back to top button
Close
Close