Дописници МКДОпштински вести

„Молдавија“, „темјаника“ и „шардоне“, најбарани лозови калеми за есенско садење лозја

„Молдавија“ како десертна сорта и винските сорти „темјаника“ и „шардоне“, се најбарани лозови калеми за есенско садење лозја оваа година, за МИА потврди Васе Мојсовска, сопственик на расадник за лозови и овошни садници во неготинско Тимјаник.

Back to top button
Close
Close