Оригинални текстови

МОДОМ: Да се дозволи пристап за домашните миленици во автобусите на ЈСП

По примерот на развиените земји од Европската Унија ќе предложиме до советот на Град Скопје да се разгледа можноста да се дозволи пристап за домашни миленици во автобусите на ЈСП. Потребата и бенефитите од истото се големи како за полесен и безбеден транспорт на милениците до саканата дестинација така и за сопствениците на истите.

Скопје, 15 мај 2019 

По примерот на развиените земји од Европската Унија ќе предложиме до советот на Град Скопје да се разгледа можноста да се дозволи пристап за домашни миленици во автобусите на ЈСП. Потребата и бенефитите од истото се големи како за полесен и безбеден транспорт на милениците до саканата дестинација така и за сопствениците на истите.

Апелираме да се изготви нов правилник за транспорт на домашни миленици со сите преземени безбедносни мерки, за милениците, сопствениците и останатите патници, со кој би се доближиле до европските стандарди по однос на ова прашање. Ја поздравуваме одлуката на ЈСП за дозволен пристап на кучиња придружници со кои им се помага на одредена категорија граѓани за извршување на секојдневните обврски и активност.

Младинската органиација на ДОМ овој предлог ќе го достави преку советниците од ДОМ во советот на Град Скопје.

Младинска органиација на ДОМ

_______________________________________________________________________________
МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

 

Back to top button
Close
Close