Оригинални текстовиПолитика

МО: ВМРО-ДПМНЕ продолжува со лажните вести

ВМРО-ДПМНЕ продолжува со лажните вести. Откако вчера јасно беше кажано дека се работи за различна инженериска машина, нивната пропагандна машинерија продолжува да манипулира.

Скопје, 21 февруари 2020

ВМРО-ДПМНЕ продолжува со лажните вести. Откако вчера јасно беше кажано дека се работи за различна инженериска машина, нивната пропагандна машинерија продолжува да манипулира.

Ако имало поефтини машини кои ги исполнувале условите од приложената спецификација, ќе имало и такви понуди при тендерската постапка, која да ги потсетиме уште еднаш ВМРО-ДПМНЕ, беше отворена и транспарентна.

ВМРО-ДПМНЕ не може да сфати дека се применува закон и дека јавни набавки се спроведуваат во отворени и транспарентни постапки, без ограничувања да учествува било кој економски оператор што ги исполнува условите.

ВМРО-ДПМНЕ не може да го сфати тоа бидејќи тие додека беа на власт го правеа спротивното. На ВМРО-ДПМНЕ им е несфатливо да се работи според закон бидејќи тие додека беа на власт градеа палати на место партиско седиште, собираа провизии за автопати и тајно купуваа мерцедеси кои ќе го возат нивниот лидер кога јавноста не гледа.

Министерство за одбрана на Република Северна Македонија

_____________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close