БалканБалкан.ПорталДописници Свет

ММФ предвидува јавниот долг на Албанија да достигне 83,2 отсто од БДП, домашните експерти 100 отсто

Меѓународниот монетарен фонд предвидува јавниот долг на Албанија да достигне 83,2 отсто од бруто домашниот производ (БДП), што ќе претставува исторски највисоко ниво.

Back to top button
Close
Close