Svet.SlajderЕвропа

ММФ: Поради пандемијата изгубени се 12 билиони долари од светскиот БДП

Директорката на Меѓународен монетарен фонд (ММФ), Кристалина Георгиева на онлајн конференцијата „Инфраструктура, инвестиции и Централна Европа: Иницијатива три мориња“ во организација на Атлантскиот совет, изјави дека разорното дејство на новиот коронавирус ќе предизвика драматичен пад на економијата во светот, што годинава и во 2021 ќе изнесува околу 12.000 милијарди долари

Back to top button
Close
Close