0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталМКДПолитика

ММА: Владата да подготви предлог измена на членот 102 од Законот за медиуми и да го достави до Собранието

Македонската медиумска асоцијација на националните терестријални телевизии, земајќи го во предвид речиси едногодишното живеење и работење во услови на светска пандемија, информира дека ја подржува Владата во однос на нивната иницијатива, за измена на членот 102 од актуелниот Закон за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, во кој се забранува било какво користење на буџетски средства за било какво информирање преку приватните радиодифузери.

Back to top button
Close
Close