0_МИА Истражува.ПорталБизнисБизнис.ПорталДописници МКДСторија

Млад кавадарчанец произведува органско вино од „смедеревка“

Млад кавадарчанец произведува органско вино од белата сорта грозје „смедеревка“. Станува збор за најзастапената бела сорта грозје околу која се имаат кршено копја во смисла на тоа дали треба да се копачат или не површините засадени со неа. И додека едни сметаат дека треба, образложувајќи го тоа со факт дека е преприсутна во тиквешкиот регион, други се на ставот дека лозаро-винарството не може да се замисли без неа.

Back to top button
Close
Close