• A-
  • A
  • A+
вторник, 14 август 2018, 

Маркетинг


Генерално
Интернет страницата на МИА е вистинско место за објава на Вашите рекламни пораки и огласи. Особено ако сакате да ги видат челните луѓе од медиумите, новинарите и уредниците, но и многубројни функционери, стопанственици и граѓани.

Формати и големини
Објавата на огласот (банерот) на интернет страницата на МИА значи да се прикажат стандардни формати на оглас (JPG, GIF, анимиран GIF или Flash) во следниве можни големини: 500x70, 680x90, 519x100, 290x140, 140x100 пиксели.

Цени
Цените за огласување и рекламирање на интернет страницата се утврдени со Ценовникот за огласување/рекламирање на интернет страницата на МИА.

Фото промоција 

Ценовник1

Ценовник2

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ

 Секое неовластено објавување на вести, фотографии или видео, во друг медиум (печатен, електронски или интернет портал), МИА, објавува дека чини 30.000 денари без пресметан ДДВ, по едно објавување на вест, фотографија или видео.

Тој што неовластено ќе објави вест, фотографија или видео, се согласува на овие услови.

МИА ги продава само своите авторски фотографии, додека останатите (ЕПА) се за илустрирање на интернет страницата на МИА.

За секое неовластено објавување МИА ќе достави фактура до објавувачот со рок на плаќање од 8 дена.

Во случај фактурата да не биде платена во утврдениот рок, ќе биде пресметана законска, казнена камата и ќе биде поведена постапка за присилна наплата против неовластениот објавувач.

 

Приказ на рекламни позиции на интернет страницата на МИА:

МИА Ценовник за банери


Истите цени важат и за време на кампањата за Референдумот кој ќе се одржи на 30.09.2018 година.

Мозаик

Дете за 10 минути хакираше интернет страница и смени изборни резултати

На Емет Бруер (11) му беа потребни само десет мину...

Концертот на „2 Cellos“ во ВИП Арена презакажан за 19 октомври

Скопскиот концерт на една од моментно најголемите ...

Од речиси пуст остров, еден човек направи оаза

Пред околу 40 години, Индиецот Џадав Пајенг, кој ж...

Виена можен домаќин на Евровизија наместо Израел

Главниот град на Австрија - Виена најверојатно, по...

Две сестри украле половина милион долари од училишни мензи во САД

Две сестри, кои работеле во две училишни мензи во ...