• A-
  • A
  • A+
петок, 20 април 2018, 

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

11 јануари 2017 

Скопје - Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО), НВО Инфоцентар (НИ), Транспарентност Македонија (ТМ) и Хелсиншкиот комитет за човекови права (МХЦ) организираат настан по повод почетокот на проектот „Мониторинг на ефикасноста, ефективноста, транспарентноста и одговорноста на регулаторните тела за медиумите – PROformance Watch“. (х. „Холидеј Ин“/сала Милениум 2, 11:00)

Скопје - Општина Илинден ќе ги презентира двете нови специјални комунални возила за собирање и транспорт на цврст комунален отпад. (пред Домот на култура „Илинден“/11:00)

Скопје - Илирика Фунд Менаџмент АД Скопје организира Годишна инвеститорска средба. (простории на Стопанска комора на Македонија,  Бизнис сала/15:00)

Скопје - Коалицијата сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници ќе го презентира истражувањето „Колку се еднакви и безбедни младите во Македонија во нивниот сексуален развој и сексуални искуства? - Податоци од HBSCM истражувањето со млади на 15 години“. (х. „Холидеј ин“/11:00)

Вевчани - Во рамки на карневалските свечености „Василичари 2017“ ќе биде промовиран романот „Пред шарени врати“ од Косте Шутиноски. (Клуб на пензионери/18:00)

------------------------------------------------------------------------------------------------
 
***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Сите права се задржани. Овој материјал не смее да се складира, издава, емитува, препишува и повторно да се дистрибуира во каква било форма, без писмена дозвола од Македонската информативна агенција.