• A-
  • A
  • A+
сабота, 23 јуни 2018, 

Труд и социјала

МТСП: Семејството на трите деца кои загинаа во пожарот во Велес е корисник на социјална парична помош

МТСП: Семејството на трите деца кои загинаа во пожарот во Велес е корисник на социјална парична помош

Скопје, 21 јуни 2018 (МИА) - Семејството на трите деца кои вчера настрадаа во пожар во Велес било ев... повеќе...

 
Невработеноста на младите намалена до 35,9 отсто

Невработеноста на младите намалена до 35,9 отсто

Скопје, 20 јуни 2018 (МИА) - За разлика од претходните години, кога невработеноста на младите се дви... повеќе...

Претставена кампањата на „На секое дете му треба семејство“

Претставена кампањата на „На секое дете му треба семејство“

Струмица, 17 јуни 2018 (МИА) - Во Струмица вечерва беше претставена кампањата „На секое дете му треб... повеќе...

Царовска претседавач на сесија за иновативни решенија на конференција во Талин

Царовска претседавач на сесија за иновативни решенија на конференција во Талин

Скопје, 14 јуни 2018 (МИА) - Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска претседаваше со... повеќе...

Во Кратово отворен ден „На секое дете му треба семејство“

Во Кратово отворен ден „На секое дете му треба семејство“

Кратово, 14 јуни 2018 (МИА) – Во кино салата на Дом на култура, Кратово денеска ќе се одржи отворен ... повеќе...

ДСПДП: Отпорот во Тимјаник ги доведува во прашање хуманите вредности и солидарноста

ДСПДП: Отпорот во Тимјаник ги доведува во прашање хуманите вредности и солидарноста

Скопје, 14 јуни 2018 (МИА) - Државниот совет за превенција од детско прастапништво (ДСПДП) соопшти д... повеќе...

Во Гевгелија презентиран проектот „На секое дете му треба семејство“

Во Гевгелија презентиран проектот „На секое дете му треба семејство“

Гевгелија, 14 јуни 2018 (МИА) - Над 200 деца одделени од своите семејства поради насилство или злоуп... повеќе...

Тимјаник покажа дека ни треба едукација

Тимјаник покажа дека ни треба едукација

Скопје, 12 јуни 2018 (МИА) - Тимјаник вчера покажа дека на македонското население му треба едукација... повеќе...

Царовска се сретна со жителите на Тимјаник

Царовска се сретна со жителите на Тимјаник

Скопје, 11 јуни 2018 (МИА) - Не сме против мал групен дом, но местото е несоодветно за такво нешто, ... повеќе...

Павел, Рамче и Дамјан добија нов живот, се отвора мал групен дом во Неготино

Павел, Рамче и Дамјан добија нов живот, се отвора мал групен дом во Неготино

Неготино, 11 јуни 2018 (МИА) - Деветгодишниот Павел, шест години постариот Рамче и 11 годишниот Дамј... повеќе...

Царовска ќе го посети новиот групен дом во Неготино

Царовска ќе го посети новиот групен дом во Неготино

Неготино, 11 јуни 2018 (МИА) - Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, заедно со пр... повеќе...

Царовска од Белград: Земјата напредува онолку колку што се подобрува квалитетот на животот на сите граѓани

Скопје, 8 јуни 2018   Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска учествуваше на регион... повеќе...

Во Македонија евидентирани околу 600 лица без државјанство

Во Македонија евидентирани околу 600 лица без државјанство

Скопје, 8 јуни 2018 (МИА) - Потреба за менување одредени законски решенија, поедноставување на проце... повеќе...

Првиот ден на Рамазан Бајрам, 15 јуни, неработен за сите граѓани на Македонија

Првиот ден на Рамазан Бајрам, 15 јуни, неработен за сите граѓани на Македонија

Скопје, 8 јуни 2018 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно Зак... повеќе...

Анализа на законската рамка за регистрација на нерегистрирани лица

Анализа на законската рамка за регистрација на нерегистрирани лица

Скопје, 8 јуни 2018 (МИА) - Мисијата на ОБСЕ во Скопје, Министерството за труд и социјална политика ... повеќе...

Царовска на конференција “Иднината на државите на благосостојба на Западниот Балкан“ во Белград

Царовска на конференција “Иднината на државите на благосостојба на Западниот Балкан“ во Белград

Белград, 7 јуни 2018 (МИА) - Во последните десет години регионот го имаат напуштено над пет милиони ... повеќе...

 Царовска се обрати на 107. Конференција на МОТ во Женева

Царовска се обрати на 107. Конференција на МОТ во Женева

Скопје, 6 јули 2018 (МИА) - Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, учествува на 10... повеќе...

Мозаик

Почина Вини Пол Ебот, еден од браќата основачи на Пантера

Вини Пол Ебот, еден од основачите на хеви метал бе...

Дебелеењето нуспојава на Мундијалот

Седењето пред телевизор, пиењето на зашеќерени нап...

На аеродомот во Орландо ќе се скенираат лицата на сите патници

Меѓународниот аеродом во Орландо, кој е најпромете...

Стаорец изел 19.000 долари во бакомат во Индија

Стаорец или повеќе стаорци влегле во банкомат во с...

Таткото на Кејт Спејд починал неколку часа пред нејзиниот погреб

Ерл Броснејн (89), таткото на дизајнерката Кејт Сп...