• A-
  • A
  • A+
среда, 20 јуни 2018, 

Граѓански сектор

Библиотеката во црквата во Лос Анџелес збогатена со две збирки

Библиотеката во црквата во Лос Анџелес збогатена со две збирки

Дебар, 6 јуни 2018 (МИА) - Библиотеката на македонската црква „Света Богородица“ во Лос Анџелес због... повеќе...

 
КСС почна кампања за поголеми плати во јавниот сектор

КСС почна кампања за поголеми плати во јавниот сектор

Скопје, 6 јуни 2018 МИА) - Конфедерацијата на слободни синдикати денеска почна кампања за поголеми п... повеќе...

Регионална школа за безбедност „Идентитет, миграција и новата безбедносна агенда на ЕУ“

Регионална школа за безбедност „Идентитет, миграција и новата безбедносна агенда на ЕУ“

Скопје, 6 јуни 2018 (МИА) - Во Охрид денеска ќе биде отворена Регионална летна школа за безбедност н... повеќе...

Македонците во Албанија го одбележаа патронот на манастирот кај Елбасан

Македонците во Албанија го одбележаа патронот на манастирот кај Елбасан

Дебар, 5 мај 2018 (МИА) - Во селото Шиjон, кај албанскиот град Елбасан денес беше одбележан патронот... повеќе...

„Илинден“ од Тирана: Македонците во Албанија никогаш не биле Бугари

„Илинден“ од Тирана: Македонците во Албанија никогаш не биле Бугари

Дебар, 5 јуни 2018 (МИА) - Македонско друштво „Илинден” со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брд... повеќе...

Професионализација на ДИК и нов изборен систем за фер и демократски избори

Професионализација на ДИК и нов изборен систем за фер и демократски избори

Скопје, 5 јуни 2018 (МИА) - Одржувањето на најавениот референдум доколку се постигне решение во спор... повеќе...

Хуманитарна акција во Струмица за собирање храна за сиромашните

Хуманитарна акција во Струмица за собирање храна за сиромашните

Струмица, 5 јуни 2018 (МИА) - Здружението „Љубезност“ од Скопје денеска во Струмица на три локаци ор... повеќе...

Одбележана годишнината од загинувањето на бранителот Кољо Китанов

Одбележана годишнината од загинувањето на бранителот Кољо Китанов

Струмица, 5 јуни 2018 (МИА) - Пред споменикот на загинатите бранители од конфликтот во 2001 година в... повеќе...

Алатка за мерење на влијанието на граѓанскиот сектор врз општеството

Алатка за мерење на влијанието на граѓанскиот сектор врз општеството

Скопје, 5 јуни 2018 (МИА) -  Граѓанските организации ќе можат да го измерат сопствениот импакт преку... повеќе...

Создадена алатка за мерење на влијанието на граѓанскиот сектор врз општеството

Создадена алатка за мерење на влијанието на граѓанскиот сектор врз општеството

Скопје, 5 јуни 2018 (МИА) -  Граѓанските организации ќе можат да го измерат сопствениот импакт преку... повеќе...

Граѓанските организации ќе можат да го измерат сопственoто влијание

Граѓанските организации ќе можат да го измерат сопственoто влијание

Скопје, 5 јуни 2018 (МИА) - Со цел граѓанските организации да го утврдат својот капацитет за поттикн... повеќе...

Конференција за миграцијата и Западен Балкан

Конференција за миграцијата и Западен Балкан

Скопје, 5 јуни 2018 (МИА) - Конференција за миграцијата и Западен Балкан - научени лекции и идни пре... повеќе...

Дебата на Цивил за слободни избори

Дебата на Цивил за слободни избори

Скопје, 5 јуни 2018 (МИА) - Јавен настан, на кој ќе бидат презентирани препораките за реформи во изб... повеќе...

Завршна конференција за проектот „Мрежа 23+“

Завршна конференција за проектот „Мрежа 23+“

Скопје, 5 јуни 2018 (МИА) - Институтот за човекови права - Скопје и Хелсиншкиот комитет за човекови ... повеќе...

Поглавје 23: Пандорина кутија или клуч за добро владеење - завршна конференција за проектот „Мрежа 23+“

Поглавје 23: Пандорина кутија или клуч за добро владеење - завршна конференција за проектот „Мрежа 23+“

Скопје, 4 јуни 2018 (МИА) - Институтот за човекови права - Скопје и Хелсиншкиот комитет за човекови ... повеќе...

Светозар Јаневски прогласен за личност на годината во Југоисточна Европа

Светозар Јаневски прогласен за личност на годината во Југоисточна Европа

Скопје, 4 јуни 2018 (МИА) - Претседателот на Управниот одбор на Винарската визба „Тиквеш“ и член на ... повеќе...

Во Охрид меѓународна конференција за реформите на безбедносниот систем  и евроинтеграциите

Во Охрид меѓународна конференција за реформите на безбедносниот систем и евроинтеграциите

Охрид, 4 јуни 2018 (МИА) – Професори и експерти по безбедносни прашања од 15-тина држави учестуваат ... повеќе...

Мозаик

Еј-би-си работи на спин-оф продолжение на ТВ серијата „Розен“, но без Розен Бар

Продукциската куќа Еј-би-си е во преговори за спин...

Хедер Локлир се обидела да се самоубие

Ѕвездата од американските ТВ серии „Династија" и „...

Снимено раѓање на делфинче во базен на отворено во Одеса (видео)

Посетителите на Делфинаруимот во градот Одеса, Укр...

Ем-ти-ви филмски и ТВ награди 2018

„Црниот пантер“ ја освои главната награда на додел...