• A-
  • A
  • A+
недела, 22 април 2018, 

Граѓански сектор

Ангел Арнаудов од Стојаково ги истрча шестте најважни маратони во светот

Ангел Арнаудов од Стојаково ги истрча шестте најважни маратони во светот

Гевгелија, 21 април 2018 (МИА) - Само двајца Македонци, од кои едниот е Ангел Арнаудов од гевгелиско... повеќе...

 
Годишен извештај на Стејт департмент за човековите права во светот

Годишен извештај на Стејт департмент за човековите права во светот

Скопје, 21 април 2018 (МИА) - Стејт департментот го објави извештајот за човековите права во кој за ... повеќе...

Политички насочени истраги од УЈП кон критички НВО за политиките на владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ, нотира извештајот на Стејт департментот

Политички насочени истраги од УЈП кон критички НВО за политиките на владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ, нотира извештајот на Стејт департментот

Скопје, 21 април 2018 (МИА) - Во декември 2016 година даночните власти почнаа со истраги за работата... повеќе...

Групите за човекови права генерално работеа без владини ограничувања, нотира извештајот на Стејт департментот

Групите за човекови права генерално работеа без владини ограничувања, нотира извештајот на Стејт департментот

Скопје, 21 април 2018 (МИА) - Домашните и меѓународните групи за човекови права генерално работеа бе... повеќе...

Владата генерално ги почитува правата за слободно движење, нотира извештајот на Стејт департментот

Владата генерално ги почитува правата за слободно движење, нотира извештајот на Стејт департментот

Скопје, 21 април 2018 (МИА) - Стејт департментот го објави извештајот за човековите права за 2017 го... повеќе...

Притисок, неказнетост на сторителите и поделеност по политички линии во медиумите, нотира извештајот на Стејт департментот

Притисок, неказнетост на сторителите и поделеност по политички линии во медиумите, нотира извештајот на Стејт департментот

Скопје, 21 април 2018 (МИА) - Уставот предвидува слобода на изразување, вклучително и за новинарите,... повеќе...

Недостиг на судска независност, тортура и мешање во приватноста, нотира извештајот на Стејт департментот

Недостиг на судска независност, тортура и мешање во приватноста, нотира извештајот на Стејт департментот

Скопје, 21 април 2018 (МИА) - Стејт департментот го објави извештајот за човековите права во кој за ... повеќе...

Делови од извештајот за Македонија на Стејт департментот за почитување на човековите права

Делови од извештајот за Македонија на Стејт департментот за почитување на човековите права

Скопје, 21 април 2018 (МИА) - Стејт департментот го објави извештајот за човековите права за 2017 го... повеќе...

Делови од извештајот за Македонија на Стејт департментот за почитување на човековите права

Делови од извештајот за Македонија на Стејт департментот за почитување на човековите права

Скопје, 21 април 2018 (МИА) - Стејт департментот го објави извештајот за човековите права за 2017 го... повеќе...

Делови од извештајот за Македонија на Стејт департментот за почитување на човековите права

Делови од извештајот за Македонија на Стејт департментот за почитување на човековите права

Скопје, 21 април 2018 (МИА) - Стејт департментот го објави извештајот за човековите права за 2017 го... повеќе...

Делови од извештајот за Македонија на Стејт департментот за почитување на човековите права

Делови од извештајот за Македонија на Стејт департментот за почитување на човековите права

Скопје, 21 април 2018 (МИА) - Стејт департментот го објави извештајот за човековите права во кој за ... повеќе...

Годишен извештај на Стејт департмент за човековите права во светот

Годишен извештај на Стејт департмент за човековите права во светот

Скопје, 21 април 2018 (МИА) - Стејт департментот го објави извештајот за човековите права во кој за ... повеќе...

Кумановци повторно на „печалба“ во Ирак и Авганистан

Кумановци повторно на „печалба“ во Ирак и Авганистан

Куманово, 21 април 2018 (МИА) - Кумановци повторно аплицираат за работно место во компаниите кои нуд... повеќе...

Маркус Цимерман, експерт за управување со кризи и намалување на ризици од катастрофи

Маркус Цимерман, експерт за управување со кризи и намалување на ризици од катастрофи

Скопје, 21 април 2018 (МИА) - Швајцарскиот експерт за управување со кризи и намалување на ризици од ... повеќе...

Маркус Цимерман, швајцарски експерт за управување со кризи и намалување на ризици од катастрофи

Маркус Цимерман, швајцарски експерт за управување со кризи и намалување на ризици од катастрофи

Скопје, 21 април 2018 (МИА) - Швајцарскиот експерт за управување со кризи и намалување на ризици од ... повеќе...

Во Прилеп камп на млади македонски шахисти

Во Прилеп камп на млади македонски шахисти

Прилеп, 20 април 2018 (МИА) - Во Прилеп од денеска до недела се одржува Камп за млади шахисти од гра... повеќе...

Над 500 учесници на осмиот Пролетен крос во Кочани

Над 500 учесници на осмиот Пролетен крос во Кочани

Кочани, 20 април 2018 (МИА) - Повеќе од 500 ученици од основните и средните училишта и од Здружениет... повеќе...

Мозаик

Роднини на уметницата Кало ја спречија продажбата на куклата „Фрида Барби“

Роднини на познатата мексиканска уметница Фрида Ка...

Редици во Лондон да се купи крофна-бургер

Крофна-бургерот го привлече вниманието на лондонча...

Лукаку ќе го претставува агенцијата на Џеј Зи

Фудбалерот на Манчестер Јунајтед, Ромелу Лукаку од...

Шведскиот ди-џеј Авичи пронајден мртов во Оман

Шведскиот ди-џеј Тим Берглинг, попознат по неговот...

Дејвид Коперфилд на суд мораше да открие трик

Познатиот илузионист Дејвид Коперфилд мораше да от...