• A-
  • A
  • A+
вторник, 14 август 2018, 

Образование и наука

Средба на министерот Адеми co чешкиот амбасадор Томан

Средба на министерот Адеми co чешкиот амбасадор Томан

Скопје, 13 август 2018 (МИА) - Македонија и Чешка ќе продолжат да ја развиваат добрата соработка во ... повеќе...

 
Потпишан договор меѓу средните училишта од Крушево и Печуј, Унгарија

Потпишан договор меѓу средните училишта од Крушево и Печуј, Унгарија

Крушево, 5 август 2018 (МИА) - Средното училиште „Наум Наумовски Борче“ од Крушево со Центарот на ср... повеќе...

Слободни 5496 студентски легла, во тек електронското пријавување

Слободни 5496 студентски легла, во тек електронското пријавување

Скопје, 5 август 2018 (МИА) - Рокот за електронско пријавување на редовните студенти од втора и пови... повеќе...

Адеми: Наскоро ќе известиме за учебниците и ќе има пријатно изненадување

Адеми: Наскоро ќе известиме за учебниците и ќе има пријатно изненадување

Скопје, 31 јули 2018 (МИА) - Сите челници во општеството, а особено носителите на јавни и политички ... повеќе...

Адеми инфирмираше за капиталните инвестиции во образованието (видео)

Адеми инфирмираше за капиталните инвестиции во образованието (видео)

Скопје, 31 јули 2018 (МИА) - Во септември треба да завршат градежните работи од реконструкцијата на ... повеќе...

Привршува реконструкцијата на објектот на ОУ „Браќа Миладиновци“  кај Соколаната

Привршува реконструкцијата на објектот на ОУ „Браќа Миладиновци“ кај Соколаната

Куманово, 27 јули 2018 (МИА) - Привршува реконструкцијата на објектот на кумановското основно училиш... повеќе...

Тројца сеизмолози и опрема што застарува

Тројца сеизмолози и опрема што застарува

Скопје, 26 јули 2018 (МИА) - Кога има земјотреси, особено кога се појаки, како што беше во Скопје во... повеќе...

Студии на Европскиот центар за мир и развој на Универзитетот за мир на ОН

Студии на Европскиот центар за мир и развој на Универзитетот за мир на ОН

Скопје, 25 јули 2018 (МИА) - Студиски програми на меѓународни постдипломски специјалистички, магисте... повеќе...

Просечната оценка од државната матура во јуни  3.42

Просечната оценка од државната матура во јуни 3.42

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) – Вкупната просечна оценка од испитите по сите предмети од 11-тата државн... повеќе...

Просечната оценка од државната матура во јуни  3.42 (ДПЛ)

Просечната оценка од државната матура во јуни 3.42 (ДПЛ)

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) – Вкупната просечна оценка од испитите по сите предмети од 11-тата државн... повеќе...

Просечната оценка од јунската државна матура 3.42

Просечната оценка од јунската државна матура 3.42

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) – Вкупната просечна оценка од испитите по сите предмети од државната мату... повеќе...

УКЛО-Битола зачленет во Универзитетската Франкофонска агенција

УКЛО-Битола зачленет во Универзитетската Франкофонска агенција

Битола, 20 јули 2018 (МИА) - Универзитетот „Св.Климент Охридски“-Битола е најновиот член на Универзи... повеќе...

Кумановското ОУ „Бајрам Шабани“ ќе се приклучи кон гасоводната мрежа

Кумановското ОУ „Бајрам Шабани“ ќе се приклучи кон гасоводната мрежа

Куманово, 16 јули 2018 (МИА) - ЈП „Куманово-гас“ ја проширува градската дистрибуциска мрежа во должи... повеќе...

Штипското текстилно училиште се реновира

Штипското текстилно училиште се реновира

Штип, 16 јули 2018 (МИА) - Во штипското Средно текстилно училиште интензивно се врши реновирање на у... повеќе...

Д-р Јосиф Јосифовски, професор на Градежниот факултет во Скопје

Д-р Јосиф Јосифовски, професор на Градежниот факултет во Скопје

Скопје,  15 јули 2018 (МИА)  Загадувањето  е глобален тренд зад кој не заостанува и Македонија. Што... повеќе...

Трет состанок на Управувачкиот одбор на Меѓународниот институт за одржливи технологии на ЈИЕ

Трет состанок на Управувачкиот одбор на Меѓународниот институт за одржливи технологии на ЈИЕ

Скопје, 13 јули 2018 (МИА) - Во Скопје се одржува третиот состанок на Управувачкиот одбор на Меѓунар... повеќе...

Штипското училиште „Гоце Делчев“ доби донација од Германската амбасада

Штипското училиште „Гоце Делчев“ доби донација од Германската амбасада

Штип, 13 јули 2018 (МИА) - Основното училиште „Гоце Делчев“ од Штип од септември почнува со кабинетс... повеќе...

Мозаик

Дете за 10 минути хакираше интернет страница и смени изборни резултати

На Емет Бруер (11) му беа потребни само десет мину...

Концертот на „2 Cellos“ во ВИП Арена презакажан за 19 октомври

Скопскиот концерт на една од моментно најголемите ...

Од речиси пуст остров, еден човек направи оаза

Пред околу 40 години, Индиецот Џадав Пајенг, кој ж...

Виена можен домаќин на Евровизија наместо Израел

Главниот град на Австрија - Виена најверојатно, по...

Две сестри украле половина милион долари од училишни мензи во САД

Две сестри, кои работеле во две училишни мензи во ...