• A-
  • A
  • A+
понеделник, 28 мај 2018, 

Политика

Димитров утре во дипломатска офанзива во Брисел

Димитров утре во дипломатска офанзива во Брисел

Брисел, 27 мај 2018 (МИА) - Утрешниот појадок на министерот за надворешни работи, Никола Димитров, с... повеќе...

 
Димитров попладнево ќе се сретне со Могерини

Димитров попладнево ќе се сретне со Могерини

Брисел, 27 мај 2018 (МИА) - Министерот за надворешни работи Никола Димитров, доцна попладнево во Бри... повеќе...

СДСМ: Наместо да манипулира со вистината ВМРО-ДПМНЕ да ги поддржи реформите

СДСМ: Наместо да манипулира со вистината ВМРО-ДПМНЕ да ги поддржи реформите

Скопје, 27 мај 2018 Наместо да манипулира со невистини и да навива за неуспех на државата, ВМРО-ДПМ... повеќе...

ВМРО-ДПМНЕ: Нонпејперот го прикажа вистинското светло на чистата препорака

ВМРО-ДПМНЕ: Нонпејперот го прикажа вистинското светло на чистата препорака

Скопје, 27 мај 2018 Нонпејперот од европските државници како меур од сапуница ги распрсна лажните н... повеќе...

Мицотакис: Можеме да живееме уште 2-3 години со нерешеното прашање за името

Мицотакис: Можеме да живееме уште 2-3 години со нерешеното прашање за името

Атина, 27 мај 2018 (МИА) - Доколку имам политичка одговорност, спорот со името ќе се реши кога ќе оц... повеќе...

Мицкоски: Имаме урнисана економија

Мицкоски: Имаме урнисана економија

Скопје, 27 мај 2018 Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски оствари средба со граѓани и член... повеќе...

Министрите на ЕУ утре ќе бидат брифирани за текот на преговорите за името

Министрите на ЕУ утре ќе бидат брифирани за текот на преговорите за името

Брисел, 27 мај 2018 (МИА) - Македонија и напредокот во преговорите за името ќе бидат една од главнит... повеќе...

ВМРО-ДПМНЕ-Демократска фракција: Владата максимално да се посвети на клучните реформи

ВМРО-ДПМНЕ-Демократска фракција: Владата максимално да се посвети на клучните реформи

27 мај 2018 Поддршката на „Нон пејперот” на скоро 1/5 од државите членки на ЕУ (Франција, Холандија... повеќе...

Работна посета на министерот Димитров на Брисел

Работна посета на министерот Димитров на Брисел

Скопје, 27 мај 2018 (МИА) - Министерот за надворешни работи Никола Димитров утре и задутре ќе престо... повеќе...

Евроинтеграциите на Западен Балкан - перспектива без јасна динамика

Евроинтеграциите на Западен Балкан - перспектива без јасна динамика

Скопје, 27 мај 2018 (МИА) - Европа денес треба да ја изнајде вистинската патека на својот иден разво... повеќе...

Мицкоски на состанок на ОК на ВМРО-ДПМНЕ во Струга

Мицкоски на состанок на ОК на ВМРО-ДПМНЕ во Струга

26 мај 2018 Почитувани, Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски денес оствари средба со гра... повеќе...

Средба Мета-Ахмети: Поддршка за решавање на спорот за името

Средба Мета-Ахмети: Поддршка за решавање на спорот за името

Тирана, 26 мај 2018 (МИА) - Шефот на албанската држава Илир Мета денеска во Тирана даде поддршка за ... повеќе...

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ се единствените кои не сакаат да го видат напредокот на Македонија

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ се единствените кои не сакаат да го видат напредокот на Македонија

Скопје, 26 мај 2018 ВМРО-ДПМНЕ се единствените кои не сакаат да го видат напредокот на Македонија, ... повеќе...

Џафери на 15-тата Средба на Југоисточна Европа во Тирана

Џафери на 15-тата Средба на Југоисточна Европа во Тирана

Скопје, 26 мај 2018 (МИА) - Средбите на Утринските молитви се инспиративна традиција која ги пренесу... повеќе...

Мнозинството земји-членки на ЕУ поддржуваат почеток на преговорите со Македонија

Мнозинството земји-членки на ЕУ поддржуваат почеток на преговорите со Македонија

Скопје, 26 мај 2018 (МИА) - Мнозинството земји-членки на ЕУ поддржуваат почеток на преговорите со Ма... повеќе...

Мнозинството земји-членки на ЕУ поддржуваат почеток на преговорите со Македонија (ДПЛ)

Мнозинството земји-членки на ЕУ поддржуваат почеток на преговорите со Македонија (ДПЛ)

Скопје, 26 мај 2018 (МИА) - Мнозинството земји-членки на ЕУ поддржуваат почеток на преговорите со Ма... повеќе...

ВМРО-ДПМНЕ: Не треба да се чудиме зошто е изговен „нон пејпр“ од влијателни земји во ЕУ

ВМРО-ДПМНЕ: Не треба да се чудиме зошто е изговен „нон пејпр“ од влијателни земји во ЕУ

Скопје, 26 мај 2018 За жал се потврдија повеќемесечните стравувања како и наши укажувања во однос н... повеќе...