• A-
  • A
  • A+
четврток, 21 јуни 2018, 

Земјоделство

Во Дебарско за субвенции аплицирале илјада земјоделци

Во Дебарско за субвенции аплицирале илјада земјоделци

Дебар, 20 јуни 2018(МИА) - Во Подрачнатата единица на Министерството за земјоделство, шумарство и во... повеќе...

 
Македонија догодина со нов, современ систем за заштита од град

Македонија догодина со нов, современ систем за заштита од град

Скопје, 19 јуни 2018 (МИА) - На 181 точка низ Македонија треба да се постават системи за заштита од ... повеќе...

Окрупнување на земјиштето за поконкурентно земјоделство

Окрупнување на земјиштето за поконкурентно земјоделство

Скопје, 19 јуни 2018 (МИА) - Преку 140 експерти за управување со земјиште од над 30 земји и организа... повеќе...

ФАО работилница за пристапот при консолидација на земјиштето

ФАО работилница за пристапот при консолидација на земјиштето

Скопје, 19 јуни 2018 (МИА) - Во Скопје денеска почнува тридневната Меѓународна работилница ЛЕНДНЕТ ш... повеќе...

Пет милиони евра штета од невремето, земјоделците бараат градобијнa заштита

Пет милиони евра штета од невремето, земјоделците бараат градобијнa заштита

Скопје, 18 јуни 2018 (МИА) - Пет милиони евра, толку според првичната проценка на земјоделците изнес... повеќе...

Јавна кампања за заштита на шумите од пожари

Јавна кампања за заштита на шумите од пожари

Скопје, 18 јуни 2018 (МИА) - Под мотото „Да ги заштитиме шумите од пожари”, ЈП Македонски шуми и Про... повеќе...

Штипските земјоделци бараат на терен да излезат осигурителните компании

Штипските земјоделци бараат на терен да излезат осигурителните компании

Штип, 15 јуни 2018 (МИА) - Земјоделците од штипското село Врсаково имаат големи штети на посевите од... повеќе...

Во понеделник ќе почне проценката на штетите во овчеполскиот регион

Во понеделник ќе почне проценката на штетите во овчеполскиот регион

Штип, 15 јуни 2018 (МИА) - Комисија за проценки на штетите од невремето што завчера го погоди овчепо... повеќе...

Николовски: Поттикнуваме поголема искористеност на финансиските средства од ИПАРД фондовите

Николовски: Поттикнуваме поголема искористеност на финансиските средства од ИПАРД фондовите

Скопје, 14 јуни 2018 (МИА) - Во фабриката за преработка на овошје и зеленчук  „Ксенос“ во Демир Хиса... повеќе...

МЗШВ на терен во увид на штетите од вчерашното невреме

МЗШВ на терен во увид на штетите од вчерашното невреме

Скопје, 14 јуни 2018 (МИА) - Претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанс... повеќе...

Невремето униште 5.000 хектари посеви во овчеполскиот регион

Невремето униште 5.000 хектари посеви во овчеполскиот регион

Свети Николе, 14 јуни 2018 (МИА) - Силниот град и невремето што вчера попладне го зафати овчеполскио... повеќе...

Општините од Југоистокот се подготвуваат за реализирање проекти од земјоделството и руралниот развој

Општините од Југоистокот се подготвуваат за реализирање проекти од земјоделството и руралниот развој

Струмица, 13 јуни 2018 (МИА) - Градоначалници и претставници на општините од Југоисточниот плански р... повеќе...

Земјоделците предлагаат решенија за проблемите со пласманот и штетите од климатските промени

Земјоделците предлагаат решенија за проблемите со пласманот и штетите од климатските промени

Скопје, 13 јуни 2018 (МИА) - Националната федерација на фармери денеска предложи мерки за надминувањ... повеќе...

Не се очекува излевање на поголемите реки по најавените врнежи од дожд

Не се очекува излевање на поголемите реки по најавените врнежи од дожд

Скопје, 13 јуни 2018 (МИА) - Не се очекува излевање на поголемите реки во Македонија по најавениот н... повеќе...

АХВ: Остануваат забраните за увоз на живина поради птичји грип

АХВ: Остануваат забраните за увоз на живина поради птичји грип

Скопје, 13 јуни 2018 (МИА) - Агенцијата за храна и ветеринарство потсетува дека на сила остануваат з... повеќе...

Меѓународен конгрес за квалитет и безбедност на храната

Меѓународен конгрес за квалитет и безбедност на храната

Скопје, 13 јуни 2018 (МИА) - Меѓународен конгрес за квалитет и безбедност на храна, здравје и нутриц... повеќе...

Агросоветот ќе одлучува дали да се откупат 12.000 тони домашна пченица за стоковните резерви

Агросоветот ќе одлучува дали да се откупат 12.000 тони домашна пченица за стоковните резерви

Скопје, 13 јуни 2018 (МИА) - Пченицата да биде заштитена со минимум 12 денари за килограм, а стоковн... повеќе...