Екологија

Конференција за управување со сметот во Полошко

Конференција за управување со сметот во Полошко

Тетово 24 септември 2018 (МИА) - Станадардизирање на регионалната депонија Русино со цел таму соглас... повеќе...

 
Проект за подобрување на управувањето со цврст отпад во Полошкиот регион

Проект за подобрување на управувањето со цврст отпад во Полошкиот регион

Скопје, 24 септември 2018 (МИА) - Министрите за животна средина и просторно планирање и за локална с... повеќе...

Министерска конференција „Наследство за иднината"

Министерска конференција „Наследство за иднината"

Подгорица, 21 септември 2018   Државниот секретар во Министерството за животна средина и просторно... повеќе...

Во Делчево дебата за актуелизирање на проблемот со дивите депонии

Во Делчево дебата за актуелизирање на проблемот со дивите депонии

Делчево, 19 септември 2018 (МИА) - Претставници од општинскиот инспекторат, јавните институции и гра... повеќе...

Дебата за подигање на јавната свест против дивите депонии во Кочани

Дебата за подигање на јавната свест против дивите депонии во Кочани

Кочани, 19 септември 2018 (МИА) - Дивите депонии и непланското и неселектирано исфрлање на отпадот б... повеќе...

Гори депонијата кај Добрашинци

Гори депонијата кај Добрашинци

Струмица, 19 септември 2018 (МИА) - Четири дена гори депонијата кај селото Добрашинци во општина Вас... повеќе...

Дебата за влијанието на проектот за гасификација врз животната средина

Дебата за влијанието на проектот за гасификација врз животната средина

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Јавна дебата за влијанието на проектот „Национален гасификационен ... повеќе...

Со проект на УНДП и европски средства Сатеска ќе се враќа во старото речно корито

Со проект на УНДП и европски средства Сатеска ќе се враќа во старото речно корито

Охрид, 17 септември 2018 (МИА) – Со проект на Програмата за развој при ОН (УНДП), финансиски поддржа... повеќе...

„Еко-свест“ се приклучува во одбележувањето на Европската недела на мобилност 2018

„Еко-свест“ се приклучува во одбележувањето на Европската недела на мобилност 2018

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Центарот за истражување и информирање за животната средина „Еко-св... повеќе...

Со чистење дива депонија Прилеп се вклучи во Светскиот ден на чистењето

Со чистење дива депонија Прилеп се вклучи во Светскиот ден на чистењето

Прилеп, 15 септември 2018 (МИА) - По повод Светскиот ден на чистењето 15 Септември денеска прилепски... повеќе...

Еко акција во Преспа

Еко акција во Преспа

Ресен, 15 септември 2018 (МИА) -  Вработените во општина Ресен, учениците од основните и средното уч... повеќе...

Карпошани се вклучија за почиста општина

Карпошани се вклучија за почиста општина

Скопје, 15 септември 2018 (МИА) - Општина Карпош денеска на Светскиопт ден на чистење 15 септември о... повеќе...

Акција за чистење на јавните паркиралишта

Акција за чистење на јавните паркиралишта

Скопје, 15 септември 2018 (МИА) - Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи на Општина Це... повеќе...

Во Струмица се чистеа три диви депонии на Светскиот ден на чистење

Во Струмица се чистеа три диви депонии на Светскиот ден на чистење

Струмица, 15 септември 2018 (МИА) - На Светскиот ден на чистењето во Струмица се чистеа три диви деп... повеќе...

Еколошка акција во Гевгелија

Еколошка акција во Гевгелија

Гевгелија, 15 септември 2018 (МИА) - Во рамки на меѓународната акција „Да го исчистиме светот“ денес... повеќе...

Акција „Македонија без отпад 2018 година“ во општина Кисела Вода

Акција „Македонија без отпад 2018 година“ во општина Кисела Вода

Скопје, 15 септември 2018 (МИА) - Со реализација на акцијата „Македонија без отпад 2018 година“ во о... повеќе...

Основците од “Страшо Пинџур” Кавадарци реализираа еколошка акција

Основците од “Страшо Пинџур” Кавадарци реализираа еколошка акција

Кавадарци, 15 септември 2018 (МИА) - Основците од „Страшо Пинџур” Кавадарци денеска реализираа еколо... повеќе...

Мозаик

„Хет трик“: Фудбалер за само шест недели доби деца од три жени

Напаѓачот на англискиот фудбалски клуб Стоук Сити,...

Доделена „Алтернативната Нобелова награда"

Наградата „Правилно живеење", позната и како „Алте...

Тревога во Бакингемската палата поради приврзок за клучеви

Мажот кој вчера беше уапсен кај Бакингемската пала...

Многу мажи по сексот чувствуваат емотивна празнина

Дури 40 отсто од мажите по сексот чувствуваат емот...

НАСА откри две нови планети

Само пет месеци по поставувањето во земјината орби...