• A-
  • A
  • A+
среда, 20 јуни 2018, 

Финансии

Прв ФинХакатон на Министерство за финансии

Прв ФинХакатон на Министерство за финансии

Скопје, 19 јуни 2018 (МИА) - Министерството за финансии (МФ) првпат организира ФинХакатон. Oвој 48-ч... повеќе...

 
Гувернерката на НБРМ на форум на ЕЦБ во Португалија

Гувернерката на НБРМ на форум на ЕЦБ во Португалија

Скопје, 19 јуни 2018 (МИА) - Гувернерката на Народната банка на Република Македонија, Анита Ангеловс... повеќе...

Одржана 29. сесија на Клубот на истражувачи на НБРМ

Одржана 29. сесија на Клубот на истражувачи на НБРМ

Скопје, 14 јуни 2018 (МИА) - Клубот на истражувачи ја одржа 29-сесија на која беа презентирани два и... повеќе...

Во мај зголемена кредитната активност на фирмите и населението

Во мај зголемена кредитната активност на фирмите и населението

Скопје, 13 јуни 2018 (МИА) - Првичните монетарни податоци на Народната банка на Република Македонија... повеќе...

Најниската цена и обемната документација се уште проблем при конкурирањето на тендер

Најниската цена и обемната документација се уште проблем при конкурирањето на тендер

Скопје, 13 јуни 2018 (МИА) - Најниската цена како критериум за доделување договор за јавни набавки, ... повеќе...

Издадена 17. емисија обврзници за денационализација

Издадена 17. емисија обврзници за денационализација

Скопје, 13 јуни 2018 (МИА) - Државата денеска ја емитуваше седумнаесеттата емисија обврзници за дена... повеќе...

НБРМ објави нова едукативна публикација за најмладите

НБРМ објави нова едукативна публикација за најмладите

Скопје, 13 јуни 2018 (МИА) - Народната банка на Република Македонија ја објави едукативната публикац... повеќе...

Неформален состанок на директорите на царинските управи од Западен Балкан

Неформален состанок на директорите на царинските управи од Западен Балкан

Скопје, 12 јуни 2018 (МИА) - Директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски учествуваше на неформале... повеќе...

На Берзата прометот во пораст, доминантни домашните инвеститори

На Берзата прометот во пораст, доминантни домашните инвеститори

Скопје, 12 јуни 2018 (МИА) - На Македонската берза од почетокот на годината е забележан раст на пром... повеќе...

Тевдовски: Резултати има, ќе направиме се растот на економијата да се интензивира

Тевдовски: Резултати има, ќе направиме се растот на економијата да се интензивира

Скопје, 11 јуни 2018 (МИА) – Министерот за финансии Драган Тевдовски изразува оптимизам дека растот ... повеќе...

Ќе даде ли резултати најавената поддршка за плата до 18 илјади во трудоинтензивните дејности

Ќе даде ли резултати најавената поддршка за плата до 18 илјади во трудоинтензивните дејности

Скопје, 11 јуни 2018 (МИА) - Изработката на програмата за најавената мерка за директна помош за раст... повеќе...

Конференција за програмата за економски реформи

Конференција за програмата за економски реформи

Скопје, 11 јуни 2018 (МИА) - Во Скопје денеска ќе се одржи конференција „Програма за економски рефор... повеќе...

Тевдовски: По една година значително подобрена состојбата во јавните финансии

Тевдовски: По една година значително подобрена состојбата во јавните финансии

Скопје, 10 јуни 2018 (МИА) - Подобрена е состојбата во јавните финансии во Македонија, а тоа го потв... повеќе...

Тевдовски: По една година значително подобрена состојбата во јавните финансии

Тевдовски: По една година значително подобрена состојбата во јавните финансии

Скопје, 10 јуни 2018 (МИА) - Подобрена е состојбата во јавните финансии во Македонија, а тоа го потв... повеќе...

Ефектите на јавните расходи врз БДП под очекуваните

Ефектите на јавните расходи врз БДП под очекуваните

Скопје, 10  јуни 2018 (МИА) - Во земјава има многу ниска ефикасност на јавната потрошувачка, мерена ... повеќе...

Средба Тевдовски - Укстра во Сплит

Средба Тевдовски - Укстра во Сплит

Скопје, 9 јуни 2018 (МИА) - Министерот за финансии Драган Тевдовски оствари средба со холандскиот ми... повеќе...

Тевдовски и гувернерката Ангеловска-Бежоска на Конституенцата на СБ и ММФ

Тевдовски и гувернерката Ангеловска-Бежоска на Конституенцата на СБ и ММФ

Скопје, 9 јуни 2018 (МИА) - Делегација предводена од министерот за финансии Драган Тевдовски и гувер... повеќе...

Мозаик

Еј-би-си работи на спин-оф продолжение на ТВ серијата „Розен“, но без Розен Бар

Продукциската куќа Еј-би-си е во преговори за спин...

Хедер Локлир се обидела да се самоубие

Ѕвездата од американските ТВ серии „Династија" и „...

Снимено раѓање на делфинче во базен на отворено во Одеса (видео)

Посетителите на Делфинаруимот во градот Одеса, Укр...

Ем-ти-ви филмски и ТВ награди 2018

„Црниот пантер“ ја освои главната награда на додел...