• A-
  • A
  • A+
петок, 20 април 2018, 

Култура

Филозофски филмски фестивал од 12-ти до 19 април

Филозофски филмски фестивал од 12-ти до 19 април

Скопје, 4 април 2018 (МИА) - Осмиот Филозофски филмски фестивал од 12-ти до 19 април во официјалната... повеќе...

 
Меѓународни успеси на кривопаланечките млади пијанисти

Меѓународни успеси на кривопаланечките млади пијанисти

Крива Паланка, 4 април 2018 (МИА) - Во конкуренција на седумдесетина учесници од повеќе балкански др... повеќе...

Усвоена Декларација за зајакнување на регионалната соработка во културата

Усвоена Декларација за зајакнување на регионалната соработка во културата

Скопје, 4 април 2018 (МИА) - Советот на министри за култура на Југоисточна Европа на четвртата конфе... повеќе...

Промоција на поезија од Наташа Сарџоска во Италија

Промоција на поезија од Наташа Сарџоска во Италија

Скопје, 4 април 2018 (МИА) - Поезија на Наташа Сарџоска е објавена во книжевното списание „Арго“ во ... повеќе...

Велигденски концерт на хорот „Св. Злата Мегленска“ во Куманово

Велигденски концерт на хорот „Св. Злата Мегленска“ во Куманово

Куманово, 4 април 2018 (МИА) - По повод големиот христијански празник Велигден, вечерва во 19 часот ... повеќе...

Колективниот договор на вработените во културата пред финализирање

Колективниот договор на вработените во културата пред финализирање

Скопје, 4 април 2018 (МИА) - Министерството за култура информира дека нацрт колективниот договор за ... повеќе...

Нова книга на Ристо Лазаров „Чешките вечни пламени - Јан Хус, Јан Палах и Јан Зајиц“

Нова книга на Ристо Лазаров „Чешките вечни пламени - Јан Хус, Јан Палах и Јан Зајиц“

Струмица, 4 април 2018 (МИА) - Имењаците Јан Хус, Јан Палах и Јан Зајиц се знаменити личности во ист... повеќе...

Почнува „Танц фест“

Почнува „Танц фест“

Скопје, 4 април 2018 (МИА) - Со танцовата претстава „Орландина“ на 4 април во Македонскиот народен т... повеќе...

Францускиот кореограф и танчар Дидие Дешан почесен доктор на ЕФТА

Францускиот кореограф и танчар Дидие Дешан почесен доктор на ЕФТА

Скопје, 4 април 2018 (МИА) - Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕФТА денеска ќе го прогласи за... повеќе...

Премиера на куклената претстава „Тоби“

Премиера на куклената претстава „Тоби“

Скопје, 4 април 2018 (МИА) - Во Театарот за деца и младинци-Скопје вечер премиерно ќе биде изведена ... повеќе...

„Цензура во уметноста и науката“ - трибина на Музејот на Македонија

„Цензура во уметноста и науката“ - трибина на Музејот на Македонија

Скопје, 4 април 2018 (МИА) -  „Цензура во уметноста и науката“ е насловена трибината која денеска на... повеќе...

Изложба „Пролетни празнувања“ во Музеј на Град Скопје

Изложба „Пролетни празнувања“ во Музеј на Град Скопје

Скопје, 4 април 2018 (МИА) - Музејот на Град Скопје вечер од 19 часот ќе ја отвори изложбата „Пролет... повеќе...

Инфоден за МЕДИА - потпрограма на „Креативна Европа“

Инфоден за МЕДИА - потпрограма на „Креативна Европа“

Скопје, 4 април 2018 (МИА) - Во Младинскиот културен центар денеска ќе се одржи инфоден за потпрогра... повеќе...

ИАБ Македонија усвои саморегулаторен етички кодекс на онлајн издавачите

ИАБ Македонија усвои саморегулаторен етички кодекс на онлајн издавачите

Скопје, 3 април 2018 (МИА) - Собранието на здружението за интерактивно огласување ИАБ Македонија едн... повеќе...

Нови изданија на романите „Резервен живот“ и „НО-УИ“ на Лидија Димковска

Нови изданија на романите „Резервен живот“ и „НО-УИ“ на Лидија Димковска

Скопје, 3 април 2018 (МИА) - „Или-Или“ објави второ издание на романот „НО-УИ“ и четврто издание на ... повеќе...

Изложба за актерите на МНТ од првата сезона, по повод 73 години постоење на театарот

Изложба за актерите на МНТ од првата сезона, по повод 73 години постоење на театарот

Скопје, 3 април 2018 (МИА) - Актерот е голем и во најмалата улога, и тогаш кога влегува во ликови ко... повеќе...

„Тоби“ утре премиерно во Театарот за деца и младинци

„Тоби“ утре премиерно во Театарот за деца и младинци

Скопје, 3 април 2018 (МИА) - Во Театарот за деца и младинци-Скопје утревечер премиерно ќе биде извед... повеќе...