• A-
  • A
  • A+
петок, 20 април 2018, 

Култура

Магдалена Ризова одбележува 25 години професионална актерска кариера

Магдалена Ризова одбележува 25 години професионална актерска кариера

Скопје, 14 април 2018 (МИА) - Театар Комедија вечер ќе ја изведе романтичната комедија „Дони Дарк“ п... повеќе...

 
„Исцелител“ во натпреварувачка конкуренција на „Let’s CEE“ во Виена

„Исцелител“ во натпреварувачка конкуренција на „Let’s CEE“ во Виена

Скопје, 13 април 2018 (МИА) - Фестивалската промоција на филмот „Исцелител“ продолжува на 6. Меѓунар... повеќе...

Концерт на Музичка младина во чест на Саша Николовски Ѓумар

Концерт на Музичка младина во чест на Саша Николовски Ѓумар

Скопје, 13 април 2018 (МИА) - Камерниот оркестар на Музичката младина на Македонија на 22 април во г... повеќе...

Изложба на Јасмина Руневска во Прилеп

Изложба на Јасмина Руневска во Прилеп

Прилеп, 13 април 2018 (МИА) - Во Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп вечер од 19.30 часот... повеќе...

Соло-рецитал „Сонце и љубов“ на тенорот  Благој Нацоски

Соло-рецитал „Сонце и љубов“ на тенорот Благој Нацоски

Скопје, 13 април 2018 (МИА) - Најпознатиот македонски тенор Благој Нацоски, кој оваа година одбележу... повеќе...

„Зик Зак Пуф“ - танцова претстава за деца

„Зик Зак Пуф“ - танцова претстава за деца

Скопје, 13 април 2018 (МИА) - Во рамки на „Танц фест“  вечер од 18 часот во Македонскиот народен теа... повеќе...

Наградата „Роман на годината“ врачена на Фросина Пармаковска

Наградата „Роман на годината“ врачена на Фросина Пармаковска

Скопје, 12 април 2018 (МИА) - Фросина Пармаковска за романот „Одбројување“ вечерва во Даут-пашин ама... повеќе...

„(Не)видливиот музеј“ - едукативни настани за студенти

„(Не)видливиот музеј“ - едукативни настани за студенти

Скопје, 12 април 2018 (МИА) - Во рамки на Програмата за одбележување на Европската година на културн... повеќе...

Комеморација по повод Јом Ашоа и промоција на книгата „Ноќта“ од Ели Визел

Комеморација по повод Јом Ашоа и промоција на книгата „Ноќта“ од Ели Визел

Скопје, 12 април 2018 (МИА) - Со палење шест меморијални свеќи, симбол на сеќавање на шесте милиони ... повеќе...

Во Крива Паланка поставена изложбата „Скици 2017“

Во Крива Паланка поставена изложбата „Скици 2017“

Крива Паланка, 12 април 2018, (МИА) – Во изложбениот простор на Национална установа Центар за култур... повеќе...

Концерти на Дуке Бојаџиев во Филхармонија во мај

Концерти на Дуке Бојаџиев во Филхармонија во мај

Скопје, 12 април 2018 (МИА) - Композиторот Дуке Бојаџиев, кој живее и работи во Њујорк, по пауза од ... повеќе...

Поголема поддршка за традицијата на бегнишките џоломари

Поголема поддршка за традицијата на бегнишките џоломари

Кавадарци, 12 април 2018 (МИА) -  Бегнишките џоломари се опремуваат со поддршка на Министерството за... повеќе...

Бајковни приказни од Чудновија - прва книга за деца од Матеј Богдановски

Бајковни приказни од Чудновија - прва книга за деца од Матеј Богдановски

Скопје, 12 април 2018 (МИА) - „Приказни од Чудновија" е прва книга за деца со 17 бајковни приказни н... повеќе...

Електро-акустичен концерт со музика од Џијан Емин

Електро-акустичен концерт со музика од Џијан Емин

Скопје, 12 април 2018 (МИА) - Македонската филхармонија и Здружението на џез-уметници на Македонија ... повеќе...

„Јами дистрикт“ ќе го отвори 11. ИТФ „Лица без маски“

„Јами дистрикт“ ќе го отвори 11. ИТФ „Лица без маски“

Скопје, 12 април 2018 (МИА) - Документарната и политички ангажирана претстава „Јами дистрикт“ по тек... повеќе...

Комеморација по повод Јом Ашоа и промоција на „Ноќта“ од Ели Визел

Комеморација по повод Јом Ашоа и промоција на „Ноќта“ од Ели Визел

Скопје, 12 април 2018 (МИА) - Во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија денеск... повеќе...

Врачување на наградата  „Роман на годината 2017“

Врачување на наградата „Роман на годината 2017“

Скопје, 12 април 2018 (МИА) - На писателката Фросина Пармаковска вечер од 18 часот на пригодна свече... повеќе...