• A-
  • A
  • A+
петок, 20 април 2018, 

Култура

„Партија реми“ - премиера на Драмски театар

„Партија реми“ - премиера на Драмски театар

Скопје, 18 април 2018 (МИА) - Дали е животот среќа или стратегија е прашање кое го поставува новата ... повеќе...

 
Нов роман на Паскал Гилевски

Нов роман на Паскал Гилевски

Скопје, 18 април 2018 (МИА) - Издавачката куќа „Силсонс“ го објави романот „Во потрага по загубениот... повеќе...

„Ѕвездено дете“ - сликовница на уметникот Ване Костуранов

„Ѕвездено дете“ - сликовница на уметникот Ване Костуранов

Скопје, 18 април 2018 (МИА) - Во книжарницата Литература.мк вечер во 19 часот ќе биде промовирана „Ѕ... повеќе...

Промоција на каталог за мелограмите од легатот на Васил Хаџиманов

Промоција на каталог за мелограмите од легатот на Васил Хаџиманов

Скопје, 18 април 2018 (МИА) - На Факултетот за музичка уметност денеска од 13 часот ќе биде промовир... повеќе...

„Сè што ни е заедничко“ - меѓународна изложба во МСУ

„Сè што ни е заедничко“ - меѓународна изложба во МСУ

Скопје, 18 април 2018 (МИА) - Во Музејот на современата уметност - вечер од 20 часот ќе биде отворен... повеќе...

Премиера на македонско-косовската копродукција „Враќање“

Премиера на македонско-косовската копродукција „Враќање“

Скопје, 18 април 2018 (МИА) - Долгометражниот игран филм „Враќање" по сценарио и режија на Кастриот ... повеќе...

Меѓународен ден на спомениците и локалитетите

Меѓународен ден на спомениците и локалитетите

Скопје, 18 април 2018 (МИА) - Националниот комитет на ИКОМОС денеска ќе го одбележи Меѓународниот де... повеќе...

„За и од Киро Глигоров“ по повод еден век од раѓањето на првиот претседател

„За и од Киро Глигоров“ по повод еден век од раѓањето на првиот претседател

Скопје, 17 април 2018 (МИА) - Единствен глас на разумот во тешките времиња во регионот кому над секо... повеќе...

На „Танцфест 2018“ вечерва танцовата претстава Д.О.Л

На „Танцфест 2018“ вечерва танцовата претстава Д.О.Л

Велес, 17 април 2018 (МИА) - На  Големата сцена на Велешкиот театар вечерва  со почеток во 20 часот ... повеќе...

Краткиот филм „Последните камбани“ учествува на повеќе фестивали

Краткиот филм „Последните камбани“ учествува на повеќе фестивали

Скопје, 17 април 2018 (МИА) - Краткиот филм „Последните камбани“ овој месец ќе биде прикажан на Скоп... повеќе...

Трета Меморијална манифестација во чест на ликовниот уметник Ристо Соколов-Сокол во Кавадарци

Трета Меморијална манифестација во чест на ликовниот уметник Ристо Соколов-Сокол во Кавадарци

Кавадарци, 17 април 2018 (МИА) - Во чест на прерано починатиот кавадаречки и македонски ликовен умет... повеќе...

Влезот на јубилејниот Саем на книга бесплатен за групни посети на ученици

Влезот на јубилејниот Саем на книга бесплатен за групни посети на ученици

Скопје, 17 април 2018 (МИА) - Саемот на книга од 3-ти до 9 мај ќе се  одржува под слоганот „30 годин... повеќе...

Гран-при за претставата „Јами дистрикт“  на ИТФ „Лица без маски“

Гран-при за претставата „Јами дистрикт“ на ИТФ „Лица без маски“

Скопје, 17 април 2018 (МИА) - Гран-при за најдбора претстава во целина на 11. Интернационален театар... повеќе...

Промоција на зборникот „За и од Киро Глигоров“

Промоција на зборникот „За и од Киро Глигоров“

Скопје, 17 април 2018 (МИА) - Дипломатскиот клуб-Скопје и Македонската академија на науките и уметно... повеќе...

Изложбата „Ана Франк – Историја за денес“ гостува во Кочани

Изложбата „Ана Франк – Историја за денес“ гостува во Кочани

Скопе, 17 април 2018 (МИА) - Патувачката изложба „Ана Франк – Историја за денес“ вечер од 18 часот ќ... повеќе...

Алаѓозовски: Повлечени 10 проекти од Годишната програма за култура за 2018 (ДПЛ)

Алаѓозовски: Повлечени 10 проекти од Годишната програма за култура за 2018 (ДПЛ)

Скопје, 16 април 2018 (МИА) - Десет проекти од Годишната програма на Министерството за култура со ... повеќе...

Примерните затвореници ќе посетуваат културно-уметнички настани

Примерните затвореници ќе посетуваат културно-уметнички настани

Скопје, 16 април 2018 (МИА) - Културно-уметнички содржини за осудениците во Затворот во Шутка предви... повеќе...