• A-
  • A
  • A+
петок, 25 мај 2018, 

Култура

Отворање изложба на Ана Ивановска вечер во Берлин

Отворање изложба на Ана Ивановска вечер во Берлин

Скопје, 25 мај 2018 (МИА) - Самостојната изложба „Славејќи ја бесконечноста“ на академската уметничк... повеќе...

 
Велешкиот театар со „Вдовицата се мажи“ на фестивал во Русија

Велешкиот театар со „Вдовицата се мажи“ на фестивал во Русија

Скопје, 25 мај 2018 (МИА) - Театарот „Јордан Хаџи Контантинов-Џинот“ од Велес со комедијата „Вдовица... повеќе...

Фасадата на Домот на културата го врати стариот изглед

Фасадата на Домот на културата го врати стариот изглед

Струмица, 24 мај 2018 (МИА) - По десет години фасадата на објектот на НУЦК „Антон Панов“ во Струмица... повеќе...

Фестивал „Пеце Атанасовски“ на 29 и 30 јуни

Фестивал „Пеце Атанасовски“ на 29 и 30 јуни

Скопје, 24 мај 2018 (МИА) - На 29 и 30 јуни во Прилеп и на Рудина кај Долнени ќе се одржи 44.издание... повеќе...

Книгата „Мајчин јазик“ од Панде Манојлов преведена на француски јазик

Книгата „Мајчин јазик“ од Панде Манојлов преведена на француски јазик

Битола, 24 мај 2018 (МИА) - Во пресрет на празникот на сесловенските просветители, браќата Кирил и М... повеќе...

Меѓународна ликовна колонија „Мал Битолски Монмартр“

Меѓународна ликовна колонија „Мал Битолски Монмартр“

Битола, 24 мај 2018 (МИА) - Со доделување на наградата Гран при која годинава им припадна на младите... повеќе...

 Тркалезна маса „Што е музеј? – нова музејска дефиниција“

Тркалезна маса „Што е музеј? – нова музејска дефиниција“

Скопје, 24 мај 2018 (МИА) – „Што е музеј? – нова музејска дефиниција“ е насловена тркалезната маса к... повеќе...

Објавен конкурсот за најдобра песна и есеј на манифестацијата „Празник на липите“

Објавен конкурсот за најдобра песна и есеј на манифестацијата „Празник на липите“

Скопје, 23 мај 2018 (МИА) - Друштвото на писатели на Македонија го распиша конкурсот за најдобра пес... повеќе...

Изложба на Илина Арсова во Прилеп

Изложба на Илина Арсова во Прилеп

Прилеп, 23 мај 2018 (МИА) - Во Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп денеска беше отворена ... повеќе...

Почнаа подготовките за манифестацијата „Антево перо“

Почнаа подготовките за манифестацијата „Антево перо“

Скопје, 23 мај 2018 (МИА) - Меѓународната поетско-културна манифестација „Анте Поповски - Антево пер... повеќе...

Промовирана поетската книга „Стапалки“ од авторката Даниела Андоновска Трајковска

Промовирана поетската книга „Стапалки“ од авторката Даниела Андоновска Трајковска

Битола, 23 мај 2018 (МИА) - Македонско научно друштвo-Битола организираше промоција на поетската кни... повеќе...

“Манастирски бисери”, Изложба во Кавадарци

“Манастирски бисери”, Изложба во Кавадарци

Кавадарци, 23 мај 2018 (МИА) - “Манастирски бисери” е насловена Изложбата на фотографии што денеска ... повеќе...

„Сподели богатство“ - ликовна работилница за деца

„Сподели богатство“ - ликовна работилница за деца

Куманово, 23 мај 2018 (МИА) - НУ Музеј Куманово организираше детска ликовна работилница со ученици о... повеќе...

Меѓународен поетски фестивал „Поетски искри“ во Гостивар

Меѓународен поетски фестивал „Поетски искри“ во Гостивар

Гостивар, 23 мај 2018 (МИА) - Гостивар во претстојниот викенд ќе биде домаќин на поети и љубители на... повеќе...

Петнаесет филмови на „Скопје синема сити“ од 6-ти до 10 јуни

Петнаесет филмови на „Скопје синема сити“ од 6-ти до 10 јуни

Скопје, 23 мај 2018 (МИА) - Музиката и нејзиното филмско претставување е во фокусот на програмата на... повеќе...

Објавен конкурс за учество за мултимедијалниот проект „Моето перо“

Објавен конкурс за учество за мултимедијалниот проект „Моето перо“

Куманово, 23 мај 2018 (МИА) - Клубот на писатели „Јехона е Карадакут” од Куманово, објави конкурс за... повеќе...

Полската писателка Олга Токарчук добитник на наградата Мен Букер

Полската писателка Олга Токарчук добитник на наградата Мен Букер

Лондон, 23 мај 2018 (МИА) -  Полската писателка Олга Токарчук е добитник на Mеѓународната награда Ме... повеќе...