BallkanBallkan.PortalSvet.Slajder

Mishel në shkurt do të organizojë takim të liderëve të Ballkanit Perëndimor

Kryetari i Këshillit Evropian, Sharl Mishel nga Jerusalemi paralajmëroi se në shkurt do të organizojë samit të liderëve të Ballkanit Perëndimor. Këtë takim ai e ka kumtuar në takimin me presidentin serb, Aleksandar Vuçiq.

Jerusalem, 23 janar 2020 (MIA) – Kryetari i Këshillit Evropian, Sharl Mishel nga Jerusalemi paralajmëroi se në shkurt do të organizojë samit të liderëve të Ballkanit Perëndimor. Këtë takim ai e ka kumtuar në takimin me presidentin serb, Aleksandar Vuçiq.

“Pres Mishel së shpejti të organizojë njëfarë tubimi, në të cilin do të tubohen të gjithë liderët e Ballkanit Perëndimor, ku do të vazhdojmë të bisedojmë”, deklaroi Vuçiq për mediat serbe.

Në darkën në Jerusalem, të organizuar nga presidenti izraleit, Mishel dhe Vuçiq kanë biseduar me pozitat e Serbisë dhe të Malit të Zi, dy vendet të cilat tashmë i kanë filluar negociatat për anëtarësim në Bashkimin Evropian. shk/

Back to top button
Close
Close