0_Македонија.ПорталОпштествоПолитика

Министерството за здравство ја поддржа апликација „CоmmonPass“ за издавање на дигитални здравствени сертификати

 Министерството за здравство на Република Северна Македонија се приклучи кон мрежата „CommonTrust” за издавање на дигитални здравствени сертификати преку новата апликација „CоmmonPass“, со што на македонските граѓани ќе им се зголемат можностите за добивање на дигитален здравствен сертификат во согласност со глобалниот стандард „Smart Health Card“.

Back to top button
Close
Close