СветСвет.ПорталСвет.Слајдер

Министерството за правда на САД повеќе нема да бара од новинарите да ги откриваат изворите

Министерството за правда на САД денеска соопшти дека нема да бара од новинарите да ги цитираат своите извори, по неодамнешните откритија дека администрацијата на поранешниот претседател Доналд Трамп тајно собирала информации за телефонски разговори и е-маил пораки на некои новинари.

Back to top button
Close
Close