БизнисЕкономија

Министерство за економија: Развој на рударството и обезбедување на подобри услови за рударите

Рударството е едно од основните гранки за развој на индустријата во една држава, а Северна Македонија, во споредба со својата географска големина, има големо и непроценливо богатство од минерални суровини. Овој важен стопански сектор, како и придружните што го опслужуваат овој комплекс, бројат над 10.000 вработени, се посочува во честитката на Министерството за економија по повод 28 август - Денот на рударите во С Македонија.

Back to top button
Close
Close