0_Македонија.ПорталПолитика

Министерот Сугарески со сретна со новоименуваниот кинески амбасадор Џанг Ѕуо

На средбата, соопштија од Министерството за транспорт и врски, се разговаралое за економската соработка помеѓу двете земји, при што министерот Сугарески го информирал амбасадорот Ѕуо за реализацијата на инфраструктурните проекти. Посебен акцент Сугарески ставил на проектите што се реализираат со поддршка на ЕКСИМ Банка, во кои се вклучени компании од НР Кина.

Back to top button
Close
Close