Политички партии

Мицкоски: Ќе го формализираме тргувањето со криптовалути и ќе бидеме пионери во регионот во блокчејн технологијата

Ќе бидеме пионери или меѓу првите во регионот кои што ќе понудат формализиран пристап во трговијата со крипто валутите и „Blockhain“ технологијата, нешто што денеска многу млади луѓе не само во Македонија туку и во регионот, Европа, САД претставува сериозен исчекор кон иднината. Да одиме кон иднината, а не пасивно да ја чекаме таа иднина, за тоа што ако пасивно ја чекаме иднината никогаш нема цврсто да зачекориме кон иднината, кажа Мицкоски на вчерашната промоција „Македонија за сите луѓе“ во Карпош.

Back to top button
Close
Close