МИА Радио флешПакети

МИА Радиофлеш

21 август 2020

21 август 2020

– Уште десет дена трае рокот за поднесување барања за помош за премии во осигурување, соопшти Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој.

– Портпаролот на словенечката влада Јелко Кацин изјави дека Хрватска е на црвената листа на Словенија, во контекст на коронавирусот, но дека ќе има посебен статус, како да е на жолтата листа.

– Во 37 училишта во Берлин, дел од учениците или вработените се во карантин затоа што заболеле од Ковид-19, наведе весникот „Берлинер Цајтунг“.

– Најмалку пет лица загинаа, а десетици илјадници луѓе се принудени да ги напуштат своите домови во заливското подрачје Сан Франциско, каде беснеат десетици пожари предизвикани од над 11.000 молњи.

Back to top button
Close
Close