МИА Радио флешПакети

МИА Радиофлеш

10 јули 2020

10 јули 2020

– Повторно е воспоставен прием на поштенски пратки за САД и одреден број држави од Европа, информира АД „Пошта на Северна Македонија“ – Скопје.

– Повторно е воспоставен прием на поштенски пратки за САД и одреден број држави од Европа, информира АД „Пошта на Северна Македонија“ – Скопје.

– По зголемиот тренд на новозраени со Ковид-19,кој во последното деноноќие забележа највисок број досега или 90 и масовното непотување на мерката, албанските власти размислуваат за воведување парична казна за оние кои не ја почитуваат мерката за носење заштитна маска.

– Германскиот виролог Хендрик Штрек смета дека ќе има втор и трет бран на заразата со Ковид-19 и дека општеството мора да научи да живее со коронавирусот.

– Во Токио во последните 24 часа се регистрирани 244 нови случаи на коронавирус, што е нов дневен рекорд во јапонскиот главен град, соопштија локалните власти.

 

Back to top button
Close
Close