Paralajmërime

MIA Paralajmërime MKD (PLT)

15 qershor 2021

15 qershor 2021

Shkup – Takim I kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi me ambasadoren e sapoemëruar serbe, E.S. Nevena Jovanoviq. (Kabineti I vjetër /10:00)

Shkup – Mbledhje e Komisionit kuvendor për arsim, shkencë dhe sport. (salla “Boris Trajkovski” / 11:00)

Shkup – Mbledhje e Komisionit ligjdhënës-juridik të Kuvendit të RMV-së. (salla 6 /11:00 dhe 11:15)

Shkup – Kryeministri Zoran Zaev dhe drejtori Ekzekutiv dhe kryetari i TAV Aeroport Sani Shener do të drejtojnë në ngjarjen me rastin e ndarjes së kontratave të para të projektit infrastrukturor 23 komunave në kuadër të programit TAV. (Klubi i deputetëve / 12:00; ekipet e mediave të arrijnë në ora 11:30; Deklarata pas ngjarjes)

Bratislavë – Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani do të qëndrojë për një vizitë pune në Sllovaki me rastin e hapjes zyrtare të Ambasadës së Republikës së Maqedonisë të Veriut në kryeqytetin Bratislavë. (Hapja zyrtare e Ambasadës / 14:00)

Kiev – Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi në vizitë zyrtare dy-ditore në Ukrainë.

Shkup – Мinistrja e Kulturës, Irena Stefoska dhe ambasadori I Bashkimit Evropian në vendin tonë, Dejvid Gir do të marrin pjesë në tryezën e rrumbullakët me temë “Evropa kreative – Perspektivat e Ballkanit Perëndimor”. (IP QKM, kinema “Frosina“ /10:30)

Shkup – Konferencë për shtyp e kryetarit të Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov. (tek baraka 3/ 12: 00)

Shkup – Instituti për të drejta të njeriut organizon tryezë të rrumbullakët me temë: “Transparenca dhe bashkëpunimi I Gjykatës kushtetuese të Republikës së Maqedonisë së Veriut me gazetarët dhe organizatat qytetare”. (h. “Hillton“ /10:30)

Shkup – Konventa nacionale për Bashkimin Evropian në Maqedoni të Veriut do të jetë nikoqire e Grupit të punës 2 – Politika sociale dhe punësimi (Kapitulli 19). (në platformën ZOOM, https://us02web.zoom.us/w/83784147421?tk=aVbDlYMwNwNmouj9Mrg-JEsBYjh-5wPnuZEPaLHu3ZQ.DQIAAAATgeyh3RZpaWN0bkU0MFJuR3hBQ0hUQ29fZkZRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA&pwd=U0U5K3JUVWJna1BEejlvL2xFaGYzQT09

Join our Cloud HD Video Meeting

Zoom is the leader in modern enterprise video communications, with an easy, reliable cloud platform for video and audio conferencing, chat, and webinars across mobile, desktop, and room systems. Zoom Rooms is the original software-based conference room solution used around the world in board, conference, huddle, and training rooms, as well as executive offices and classrooms. Founded in 2011, Zoom helps businesses and organizations bring their teams together in a frictionless environment to get more done. Zoom is a publicly traded company headquartered in San Jose, CA.

us02web.zoom.us

  / 9:30-13:00)

Shkup – Fakulteti filozofik në bashkëpunim me Nansen Dialog Qendrën Shkup organizojnë hapje solemne dhe inaugurim të dy qendrave burimore për arsim interkulturor. (Fakulteti filozofik /12:00)

Shkup – Në kuadër të projektit “Rritja e pjesëmarrjes qytetare në Agjendën digjitale – ICEDA” e cila është bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian, FOndacioni Metamorfozis organizon Dialogje për Agjendë digjitale: Gjithpka deshët të dini për teknologjinë G5. (në platformën ZOOM, https://techsoupglobal.zoom.us/j/93036005590?pwd=SlZYdGQ5eEtYNk14S2RiZkpQZWU0Zz09 /10:00 – 11:30)

Ohër – Parlamenti I dytë rural I Ballkanit “Jetësimi I Ballkanit perëndimor rural – lëvizje drejt integrimit në BE”. (h. “Unikat“ /9:30)

Shkup – Në kuadër të “Verës së Shkupit” do të mbahet manifestimi tradicional “Takim I të parit me më të mirët”, ku kryetari I Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov, 34 maturantëve më të mirë të gjeneratës nga 23 shkolla të mesme të Shkupit do t’u dorëzojë mirënjohje të posaçme dhe shpërblime në të holla. (Parku i qytetit, në skenën verore “Guaca” /19:30)

Shkup – ASHAMV organizon tubim shkencor kushtuar për Krste P. Misirkov. (Hapja e tubimit dhe seanca e parë përpara ASHAMV / 9:30; séance e dytë dhe e tretë në amfiteatrin e ASHAMV/ 12:30 dhe 14:00)

Shkup – Konferencë për shtyp e Rrjetit nacional kundër homofobisë dhe transfobisë me rastin e mbajtjes së sivjetme të Parakalimit të krenarisë në Shkup. (Klubi social Komiteti, kati prëdhesë në garazhën në kate Beko /12:00)

Shkup – Hapja e ekspozitës “Silueta të padukshme” të Blashka Mi Eva. (Galeria “KO-RA” – sallon i vogël / 12:00)

Shkup – Koncert “Sinjalet” nga pianistja Dunja Ivanova. (Kopshti i gjelbër në çatinë e QTQ / 19: 00)

Shkup – Konferencë për shtyp e Federatës së Maqedonisë në volejboll dhe NLB Banka SHA Shkup. (restoranti Raguza 360, rooftop, rr. „М.H. Jasmin“ nr. 1/1 /12:00)

__________________________________________________________________

***MIA njofton për vendin dhe kohën e ngjarjeve dhe nuk ndërmerr për obligim të rinjoftojë nëse ka ndryshime në afatet e paralajmëruara kohore

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close