Paralajmërime

MIA Paralajmërime – MKD (PLT)

Shkup - Vazhdim i seancës së 130-të të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut. (11:00) Shkup – Mbledhje e Komisionit kuvendor për mundësi të barabarta të grave dhe burrave. (Salla “Boris Trajkovski”/10:00)

15 janar 2020

Shkup – Vazhdim i seancës së 130-të të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut. (11:00)

Shkup – Mbledhje e Komisionit kuvendor për mundësi të barabarta të grave dhe burrave. (Salla “Boris Trajkovski”/10:00)

Shkup – Mbledhje e Komisionit kuvendor për bujqësi, pylltari dhe ekonomi të ujërave. (Salla 6/11:00)

Shkup – Mbledhje e Komisionit kuvendor për çështje evropiane. (Salla 10/11:00)

Shkup – Kryetari i Kuvendit të RMV-së, Talat Xhaferi do të mbajë takim me Oliver Varheljin, komisar për politikë evropiane dhe fqinjësore dhe negociata për zgjerim të Bashkimit Evropian. (Salla “Drugdhendja”/16:15)

Shkup – Presidenti i Republikës së Maqedonisë së veriut, Stevo Pendarovski do t’i presë letrat kredenciale të Jern Jelstad, ambasador i sapoemëruar i Mbretërisë së Norvegjisë për Republikën e Maqedonisë së Veriut, me seli në Beograd. (Vila Vodno/11:00. kameramanë dhe fotoreporterë/10:45)

Shkup – Presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski do ta presë Komisarin për politikë fqinjësore dhe negociata për zgjerim të BE-së, Oliver Varhelji. (Vila Vodno/13:30/kameramanë dhe fotoreporterë/13:15)

Shkup – Për vizitë pune në vendin tonë do të qëndrojë eurokomisari për politikë fqinjësore dhe zgjerim, Oliver Varhelji.

Eurokomisari Varhelji në Qeverinë e RMV-së do të pritet nga kryeministri, Oliver Spasovski, në platonë para ndërtesës qeveritare në orën 14:40.

Kryetari i Qeverisë, Oliver Spasovski dhe eurokomisari Varhelji do të mbajnë konferencë të përbashkët për shtyp në medai qendrën e Qeverisë me fillim në orën 15:30.

Mediumet, fotoreporterë dhe kameramanë të të cilave do ta ndjekin ardhjen e eurokomisarit Varhelji në platonë para ndërtesës qeveritare, duhet të jenë në media qendër jo më vonë se 14:30.

Shkup – Komisioni për mundësi të barabarta të grave dhe burrave do të mbajë debat publik për Propozim-planin e aktiviteteve për avancim të sensitivitetit gjinor në Kuvendin e RMV-së 2020-2021. (Salla “Boris Trajkovski”/10:00)

Shkup – Funksionarët e Bashkimit Demokratik për Integrim në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut, do të vizitojnë Komunën e Çairit.

– Vizitë në rrugën e plastikëve dhe takim me përfaqësues dhe pronarë të dyqaneve në atë rrugë. Më pas do të vizitojnë Çarshinë e Vjetër ku do të inspektojnë punimet që po zhvillohen në Çarshi/12:00

– Me ESNAF-in e Çarshisë (Vendi : Salla Odës së Zejtarëve në Çarshinë e Vjetër)/13:00

– Drekë pune me përfaqësues të Zonës Industriale të Vizbegut/15:00

– Takim me strukturat partiake dhe qytetarë (salla e Komunës së çairit)/17:00

Shkup – Konferencë për shtyp e Odës së kontabilistëve të Maqedonisë. (Lidhja e odave ekonomike të Maqedonisë/11:00)

Shkup – Debat publik me rastin e Propozimit për ndryshim dhe plotësim të Ligjit për përdorimin e gjuhës maqedonase. (Instituti për gjuhë maqedonase “Kërste Misirkov”, amfiteatri/11:00)

Shkup – Kryqi i kuq i RMV-së do të mbajë konferencë për shtyp me rastin e përfundimit të aksionit për ndihmë dhe mbështetje për popullatën nga tërmetet të cilët e goditën Republikën e Shqipërisë fqinje. (Kryqi i Kuq, bulevardi “Koço Racin” nr.13/12:00)

Shkup – Promovim i Doracakut për zbatim të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. (h. “Stoun Brixh”/11:00)

__________________________________________________________

_______________

***MIA njofton për vendin dhe kohën e ngjarjeve dhe nuk ndërmerr për obligim të rinjoftojë nëse ka ndryshime në afatet e paralajmëruara kohore***

 

Back to top button
Close
Close