Paralajmërime

MIA Paralajmërime MKD

22 janar 2020

22 janar 2020

Jerusalem – Presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski do të marrë pjesë në forumin në Izrael me rastin e Ditës ndërkombëtare për përkujtimin e Holokaustit.

Shkup – Kuvendi i Republikës së Maqedonisë së Veriut do t’i mbajtë seancat e 130 dhe 123.  (salla „Maqedonia“/12:00, 12:15)

Shkup – Seanca  të Komisionit për sistem politik dhe marrëdhënie midis bashkësive.  (salla 10/10:30)

Shkup – Seancë e Komisionit kuvendor për financim dhe buxhet. (salla “Boris Trajkovski”/11:00)

Shkup – Seancë e Komisionit kuvendor për shëndetësi. (salla 6/11:00)

Shkup – Seancë e Komisionit kuvendor për transport, lidhje dhe ekologji. (Salla 4/11:00)

Shkup – Seancë e Komisionit kuvendor ligjvënës-juridik. (salla 10/11:30)

Shkup – Kryetari i Qeverisë Oliver Spasovski, së bashke me zëvendëskryeministrin për Çështje Evropiane Bujar Osmanin dhe ministrin e Shëndetësisë Venko Filipçe do ta vizitojnë sallën e re të operacionit në Klinikën për Kirurgji Torokale dhe Vaskulare Torokale në Qendrën Klinike “Nënë Tereza”.  (11:00)

Shkup – Delegacioni nga Sekretariati për çështje evropiane i kryesuar nga zëvendëskryeministri i obliguar për çështje evropiane, Bujar Osmani, do të realizojë takim me delegacionin e Komisionit shtetëror për parandalim të korrupsionit i kryesuar nga kryetarja Biljana Ivanovska. (KSHPK/14:30, deklarata për mediumet do të japin kryetarja e KSHPK-së dhe zëvendëskryeministri Bujar Osmani/15:15)

Ohër – Zëvendëskryetarja e Qeverisë e angazhuar për Çështje Ekonomike dhe koordinim me resorët ekonomikë, Milla Carovska së bashku me drejtorin e Delegacionit për ekonomisë gjermane Patrik Martens do ta vizitojnë Qendrën shkollore elektro-makinerike komunale “Naum Ohridski” në Ohër. (QSHEMK „Naum Ohridski“, incizime /11:00, në fund të vizitës deklarata për mediat do të japin Carovska dhe Martensi)

Shkup – Ministrja e Financave, Nina Angelovska do të ketë fjalim në promovimin e pajisjes së re të furnizuar për laboratorin doganor me ndihmën e Programit IPA 2013. (instituti për kimi, Fakultetit matematiko-natyror, Universiteti “Shën Cirili dhe Metodi”/10:00)

Novaci – Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave Trajan Dimkovski së bashku me drejtorin e Agjencisë për mbështetje financiare në bujqësi dhe zhvillim rural, Nikollçe Babovski do ta vizitojnë investimin kapital, rikonstruim të rrugës lokale nga f. Tapavci deri tek rruga rajonale P-2340. (rruga lokale nga f.Tapavci, deklarata për mediumet/11:30)

Shkup – Seancë e Gjykatës kushtetuese. (09:30)

Shkup – Promovim i iniciativës Gjyqësi e hapur i cili është pjesë e programit “Përmirësim i transparencës, sigurisë juridike dhe efikasitetit të gjyqësisë në Maqedoninë e Veriut” dhe promovim i analizës “Transparenca e gjyqësisë në Maqedoninë e Veriut”. (h.”Arka”/10:00)

Shkup – Konferencë përfundimtare e projektit “Organizatat civile në shërbim të demokracisë lokale”. (h. “Kontinental”/10:00, deklarata për mediumet/11:00)

Shkup – Konferencë për shtyp e kryetarit të Sindikatës së pavarur për arsim, shkencës dhe kulturë të Republikës së Maqedonisë së Veriut – SASHK, Jakim Nedelkov. (salla për takime e SASHK-ut, rr. “Maxhir Mëhallë” nr.36/11:00)

Shkup – Takim vjetor i investitorëve në organizim të Ilirika Fund Menaxhment. (Oda ekonomike e Maqedonisë, Biznes salla/17:30)

Shkup – Forum rinor arsimor (FRA) organizon promovim të dy hulumtimeve nga sfera e standardit studentor. (hapësirat e Europe House, ish BE Infoqendra/11:00)

Shkup – Konferencë për mediumet në të cilën zyrtarisht do të prezantohet projekti për mbështetje të të rinjve, talent të pazbuluar në Maqedoni të quajtur “Emri i Ri”. (Public Room, Makers Room/12:30)

_____________________________________________________________________________________

***MIA njofton për vendin dhe kohën e ngjarjeve dhe nuk ndërmerr për obligim të rinjoftojë nëse ka ndryshime në afatet e paralajmëruara kohore***

 

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close