МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

22 јуни 2020

22 јуни 2020

Скопје, 22 јуни 2020 (МИА) – Паркингот на Водно викендов го искористиле 372 возила според бројот на испратени СМС-пораки.

Градските власти потсетуваат дека како како дел од континуираните заложби да се овозможи безбедно рекреирање на пешаците и на велосипедистите во деновите кога е најпосетено Водно, Град Скопје и ЈП „Градски паркинг“ воведоа зонско паркирање на паркиралиштата на Средно Водно.

Кавадарци, 22 јуни 2020 (МИА) – Медицинска опрема во вредност од 10.000 евра доби Универзитетската клиника за трауматологија, ортопедски болести, анестезија, реанимација, интензивно лекување и ургентен центар (ТОАРИЛУЦ).

Станува збор за донација од кавадаречката компанија „Кожувчанка” ДОО, која опфаќа апарат за вентилација при транспорт на пациенти со погон на кислород, модел Oxylog VE300 Basic Drager Germany, со кој се испорачува и боца за кислород, редуцир вентил за кислород, носач на апаратот и боцата, пациент црева и адаптери за напојување.

Ресен, 22 јуни 2020 (МИА) – Во Ресен денеска е отворен нов градски пазар. Проектот е реализиран со 3,5 милиони денари што Министерството за локална самоуправа ги обезбеди преку Програмата за регионален развој.

 

Back to top button
Close
Close