МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

29 мај 2020

29 мај 2020

Гевгелија, 29 мај 2020 (МИА) – Резултатите од тестирањето,кое во рамки на скринингот го направи ПЕ на центарот за јавно здравје, покажаа дека сите 110 вработени во ЈОУ „Детска радост“ во Гевгелија се негативни на корона вирусот.

Со последните резултати, кои пристигнаа од лабораторијата на Центарот за јавно здравје од Велес,се покажа дека ниту еден вработен во шесте градинки на територијата на општина Гевгелија од кои три се во градот и по една во Богородица, Негорци и Миравци не е заразен од Ковид-19, односно дека сите се негативни на корона вирус.

Гевгелија, 29 мај 2020 (МИА) – Како дел од општинскиот пакет мерки за ублажување на последиците од коронавирусот, Општина Гевгелија донесе одлука за намалување на комуналните такси за фирмарина на физичките лица и правните субјекти.

Според одлуката, таксата за фирмарина на деловен објект за физички лица е намалена од 2.000 на 1.300 денари, за физичките лица кои данокот го плаќаат во паушален износ таксата од 500 е намалена на 350 денари, а за правните субјекти фирмарината од досегашните 6.000 е намалена на 4.000 денари.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close