МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

26 февруари 2020

26 февруари 2020

Гостивар, 26 февруари 2020 (МИА) – Гостиварската локална самоуправа пројавува интерес за зголемување на фискалната ефикасност финансирање на проекти преку фондовите на УСАИД. Ова било разговарано на последната средба помеѓу градоначалникот на Гостивар Арбен Таравари и извршниот директор на за јавни финансии на УСАИД во Македонија, Џон Јеитс.

Скопје, 26 февруари 2020 (МИА) – Четиринаесет архитектонски трудови, изработени од студентите на Архитектонскиот Факултет, во соработка со стручните служби во Општина Центар, од вчера се изложени на увид на јавноста во новоотворениот културно социјален простор „ЈАДРО“ во општината.

Скопје, 26 февруари 2020 (МИА) – Водостоите на сите реки во земјава се под просекот за февруари, а најголем пад на нивото имаат реките Струмица, на мерното место кај Сушево, и Црна Река кај Новаци каде водостоите се за четири, односно за три пати пониски од просечните.

Струмица, 26 февруари 2020 (МИА) – Годинашното триесетто јубилејно издание на Струмичкиот карневал во организирана форма почнува вечер со симболично предавање на клучот од градот од страна на градоначалникот на карневалистите. Во наредните осум денови, колку што траат карневалските празнувања, карневалистите симболично ќе управуваат со градот.

 

Back to top button
Close
Close