МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

5 февруари 2020

5 февруари 2020

Гевгелија, 5 февруари 2020 (МИА) – Изградбата на патот до времената комунална депонија кај гевгелиско Ново Конско, создаде услови за интензивирање на активностите за функционирање на новата и ревитализирање на старата дива депонија, беше заклучено на денешнопт состанок на градоначалникот Сашо Поцков со претставници од УНДП, ИОМ и консултантската фирма „Холингер“.

Скопје, 5 февруари 2020 (МИА) – Проектот за модернизација на земјоделското производство ќе почне годинава и ќе трае до 2025-та. Првите активности ќе бидат насочени кон изградба на откупно-дистрибутивни центри во Скопје, Струмица и Ресен.

Скопје, 5 февруари 2020 (МИА) – Вкупно 254.782.603 денари денеска им се префрлени на 11.828 земјоделци за одгледување градинарски култури под контролирани услови, домати, пиперки и краставици.

 

 

Back to top button
Close
Close