МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

23 јануари 2020

23 јануари 2020

Куманово, 23 јануари 2020 (МИА) – Кумановската библиотека „Тане Георгиевски“ и оваа година ќе го збогати книжниот фонд со лектири и белетристика во четири одделни набавки, информираа денеска надлежните од јавната општинска установа.
За набавка на книги лани биле одвоени 1,5 милион денари од буџетот на библиотеката и од блок-дотациите.

Куманово, 23 јануари 2020 (МИА) – Саниран е дефектот на еден од елементите од разделната шахта на Јавното претпријатие „Куманово Гас“ која се наоѓа во стариот градски парк во Куманово, информираа денеска од претпријатието.

Скопје, 23 јануари 2020 (МИА) – Караванот ИПАРД инфо за мерка 3 на телото за управување со ИПАРД при Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, денеска ќе биде во Битола.

Средбата со граѓаните, претпријатијата (микро, мали и средни) и заинтересираните задруги, во Битола ќе се одржи во Салата за совет при општината на градот.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close