МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

17 јануари 2020

17 јануари 2020

Делчево, 17 јануари 2020 (МИА) – Претседателот на планианрското спортско друштво „Голак“ од Делчево, Љупчо Чучуковски, ја реализираше најавената иницијатива, со која со поддршка на група рекреативци од Скопје обезбеди донација за седумчлено семејство од Делчевско. Донацијата која се состои од сето она што е потребно за едно семејство кое има и пет дечиња, денеска од страна на претседателот на ПСК „Голак“ беше доставена во нивниот дом.

Пехчево, 17 јануари 2020 (МИА) – Општина Пехчево се најде на листата од 35 општини, кои добија готова проектна документација за реконструкција на улици и патишта. Во рамки на Проектот за подобрување на општински услуги (МСИП), преку Министерството за финансии, а со поддршка на Светска банка како што информираа од локалната самоуправа во Пехчево, ќе се реконструираат улици во должина од три километри.

 

Back to top button
Close
Close