МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

16 јануари 2020

16 јануари 2020

Гевгелија,16 јануари 2020 (МИА) – Во рамки на проектот за подобрување на општинските услуги,со помош на дел од средствата од грантот што го обезбеди Министерството за финансии од Светската банка, општина Богданци доби комплетна техничка документација за изградба на три улици.

Делчево, 16 јануари 2020 (МИА) – Во Делчево, Берово, Македонска Каменица и Пехчево околу 100-тина лица се пријавиле за фаќање на чесниот крст, кој во недела ќе биде фрлен во водите на Брегалница, Писа и Каменичка Река. Најмногу од нив, околу триесетина, како што информираат свештениците, се пријавиле во Делчево.

Гевгелија,16 јануари 2020 (МИА) – Во Меѓуопштинскиот центар за социјална работа во Гевгелија денеска беше конституиран општинскиот совет за социјална заштита кој беше формиран од Советот на општина Гевгелија на една од изминатите седници.

Велес, 16 јануари 2020 (МИА) – Во многу тешка состоба, со скршеници на главата и крварење, е жената која беше донесена на Клиниката за трауматологија во Скопје по сообраќајката што се случи утрово кај Пуста Кула.

Крива Паланка, 16 јануари 2020 ( МИА) – Општините Кратово и Ранковце се подготвуваат за одбележување на големиот христијански празник Богојавление-Водици, а пријавувањето на сите што ќе учествуваат во чинот на вадење на крстот од осветените води, можат тоа да го сторат до утре, 17 јануари 2020 година.

 

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close