МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

14 јануари 2020

14 јануари 2020

Кичево, 14 јануари 2020 (МИА) – Во изминативе шест години долговите на училиштата во Општина Кичево се намалија од 1.536.759,74 евра, на сегашните 488.619,95 евра, благодарение на заложбите на општинските власти за поголема одговорност од раководителите на училиштата и зголемена дисциплина.

Скопје, 14 јануари 2020 (МИА) – Основното јавно обвинителство Гевгелија поведе истражна постапка против жител на селото Мелница, општина Чашка осомничен дека на 12 јануари годинава со употреба на сила се обидел да присили на обљуба жена од селото Негорци.

Битола, 14 јануари 2020 (МИА) – Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола и Универзитет „Аристотел“-Солун продолжуваат со меѓународната соработка, а на пролет ќе потпишат нов Договор со поширок опфат на заедничката академска активност.

Кочани, 14 јануари 2020 (МИА) – Општина Кочани обезбеди 125 милиони денари што до крајот на оваа година ќе ги вложи во изградба и асфалтирање на 30 улици во градот и во населените места.

Делчево, 14 јануари 2020 (МИА) – Со посета на домовите на жителите на село Ѕвегор, денес во раните утрински часови започна василичарскиот обичај Ѕвегорска Сурова, традиција стара над 100 години која завршува со откривањето на невестата која е главна маска на карневалот.

 

Back to top button
Close
Close