МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

13 јануари 2020

13 јануари 2020

Делчево – Утврдена листата на ученици од Делчево кои ќе добиваат ученички стипендии за учебната 2019/2020 година. По повторениот Конкурс за доделување ученички стипендии на одлични ученици од Средното општинско училиште „М.М.Брицо“ како што информираа од Општината се доделени осум стипендии на одлични ученици од втора, трета и четврта година кои учат во Делчево, чии родители се невработени, со ниски месечни примања или приматели на социјална помош.

Битола, 13 јануари 2020 (МИА) – Општина Битола во рамки на годишната програма за изработување на урбанистички планови и урбанистичко – плански документации ќе овозможи ефикасно спроведување на политиката на планирање и уредување на просторот, ќе создава услови за рамномерен просторен развој, рационално уредување и користење на просторот и услови за хумано живеење и работа на граѓаните во Општината.

Струмица, 13 јануари 2020 (МИА) – Дваесет и едногодишен сопатник починал, а уште тројца се повредени во сообраќајната несреќа што се случила синоќа 30 минути по полноќ на магистралниот пат Ново Село-Смоларска крстосница, на излез од село Ново Село, информираат од СВР Струмица.

 

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close