МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

11 декември 2019

11 декември 2019

Скопје, 11 декември 2019 (МИА) – Поради планирани технички зафати во електросистемот на Скопје утре од девет до 14:30 часот без струја ќе бидат корисниците од селата Брест, Побожје, Малино Маало, Мирковци, Кучевиште, Бродец и Танушевци во општина Чучер Сандево и дел од корисниците од село Љубанци во општина Бутел, информира Регионалниот центар за управување со кризи на град Скопје.

Гевгелија,11 декември 2019 (МИА) – Повеќе од 1.000 лица во Општина Гевгелија примаат постојана или времена парична помош од Меѓуопштинскиот центар за социјални работи кој се грижи за покривање пред се на граѓаните во социјален ризик, потврдија од гевгелискиот центар.

Гевгелија, 11 декември 2019 (МИА) – Советот на Општина Гевгелија уште еднаш даде негативно мислење на повтореното барање од Министерството за економија за доделување на концесија за детално геолошко истражување на металични минерални суровини на локалитетот „Коњско“ на барателот „Резервоар минералс Македонија“ од Скопје.

 

Back to top button
Close
Close