МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

21 јануари 2021

21 јануари 2021

Скопје – Општина Карпош информира дека од денеска продолжува комбинираната настава во сите десет основни училишта на територија на оваа локална самоуправа.

Во пресрет на почетокот на вториот дел од учебната годината, Општината преку Одделението за образовние ги презема потребните активности за продолжување на наставата, без поголеми проблеми. Во текот на вчерашниот ден се одржа онлајн работна средба меѓу раководителката на Одделението за образование, Емилија Арсовска и директорките на сите основни училишта.

Скопје – „Аеродром – прва општина со европско знаменце“ е новата платформа што ќе ја презентира денеска Општина Аеродром.

На презентацијата ќе се обратат градоначалникот Златко Марин и високиот претставник на Делегацијата на ЕУ Фрек Јанмаат, а од општината најавуават присуство и на вицепремиерот Љупчо Николовски и други министри од Владата, претставници на владините регулаторни тела, како и амбасадорите на Германија, Словенија, Хрватска, Холандија и на други држави.

Back to top button
Close
Close