МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

20 октомври 2020

20 октомври 2020

Струга – Секоја човечка интервенција ги нарушува природните живеалишта на растителниот и животинскиот свет, но чистењето на талогот од речното корито на Црн Дрим нема да предизвика некои поголеми нарушувања на биодиверзитетот, но ќе го намали ризикот од поплави, сметаат експертите за животна средина.

Коритото на реката Црн Дрим во централнот градско подрачје во Струга деновиве наликува на градилиште со инсталиран автопат по течението, но тоа е дел од проектното решение за непречен проток на вода и пристап на механизацијата која го чисти талогот собиран со години.

Тетово – Тетовската полиција информира дека во два случаи се поднесени кривични пријави за осомчени  за сторено кривично дело „загрозување на сигурноста“.

Осомничени се 29 годишник од Тетово, како и двајца од Боговиње.

Куманово – Кумановската полиција изрекла 1.460 прекршочни санкции за неносење маски од почетокот на месецов заклучно до вчера, информираа денеска од СВР Куманово.

Вкупната бројка се однесува на жителите на трите општини Куманово, Старо Нагоричане и Липково. Од нив, соопшти полицијата, најголем број прекршочни мерки за неносење маски изречени се на подрачјето на полициска станица Куманово 1. 252 прекршочни пријави.

 

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close